© ATV

Zelfgemaakt explosief ontploft op speelplaats van middelbare school in Kapellen: “Twee leerlingen liepen gehoorschade op”

Op de speelplaats van de middelbare school Technisch Atheneum Kapellen is maandagochtend een zelfgemaakt explosief ontploft. Twee leerlingen liepen gehoorschade op. De politie heeft een minderjarige verdachte in beeld.

Bron: ATV

Het incident gebeurde rond 10 uur maandagochtend in het Technisch Atheneum Kapellen in de Pastoor Vandenhoudtstraat. Op videobeelden is te zien hoe een brandend flesje in het midden van de speelplaats staat, gevolgd door een vuurzee en een enorme knal.

Zelfs tot in het politiecommissariaat, een tweehonderdtal meter van de middelbare school, was de explosie hoorbaar. “Tijdens onze vergadering hoorden wij rond 10 uur een stevige knal”, vertelt Tom De Gent, korpschef van Politiezone Noord. “Het is pas tegen 16 uur dat de politie in kennis werd gesteld en we het filmpje te zien kregen.”

De knal was zo luid dat twee leerlingen medische zorgen moesten krijgen wegens mogelijke gehoorschade. De politie heeft een proces-verbaal opgesteld voor opzettelijke brandstichting en het maken van explosieven. De korpschef bevestigt dat ze een minderjarige verdachte in beeld hebben. Vermoedelijk gaat het om een leerling van de school.

Nette Loots

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV