Verdwijning

27-jarige man vermist na nachtje stappen

© jhm

De politie, de Cel Vermiste Personen en het gerecht zijn op zoek naar de 27-jarige Jonas Heggermont uit Ingelmunster. De jongeman raakte zondagochtend vermist na een bezoek aan een discotheek in Torhout.

Camerabeelden tonen hoe Heggermont zaterdagnacht al strompelend om 3.45 uur alleen discotheek Place 2 Party verliet. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Hij was zaterdagavond samen met een vriend met een bestel­wagen naar de discotheek gereden. Volgens de politie was de afspraak dat Jonas ook zelf weer naar huis zou rijden. Maar toen zijn vriend hem ’s nachts niet meer kon vinden, werd de politie verwittigd. Die startte een grote zoekactie, zowel in Torhout als op en rond de wegen richting Ingelmunster. Ook de Cel Vermiste Personen kwam ter plaatse om de zoek­actie mee te coördineren, maar die is voorlopig nog zonder resultaat.

“De omstandigheden waren verre van ideaal op het moment van de verdwijning”, zegt Alain Remue van de Cel. “Het was ijskoud. We gaan ervan uit dat hij erg snel ernstig in de problemen zou kunnen gekomen zijn. We hebben het gevoel dat hij niet ver weg kan zijn. Dat is ook de reden waarom we in de buurt van de discotheek zoeken.”

“We roepen passanten op om de politie te contacteren als ze die nacht of ochtend een man zagen lopen die hen opviel.” (jhm)