ID/ Hatim Kaghat
Volledig scherm
PREMIUM
© ID/ Hatim Kaghat

ONZE OPINIE. “Elke partij ziet zichzelf als oplossing voor de chaos. Straks is het elke partij én de chaos”

“Politiek is geen stiel voor blozende maagden”, stelt politiek journalist Isolde Van den Eynde vast. “Wie zich afzet tegen een ander, zet de eigen standpunten stevig in de verf. Maar het is wel zoeken naar de standpunten in die vijandigheden. Een bloemlezing na de nieuwjaarsrecepties.”

31 reacties

  • Gino Denil

    3 maanden geleden
    14% in Vlaanderen heeft nog vertrouwen in de Vlaamse overheid en 11% in de federale. En die sterk gebuisde partijen en politici willen ons komen vertellen hoe we moeten leven en wat we wel en niet zouden mogen doen.
  • Cris Verwilligen

    3 maanden geleden
    Marc, ik geloof niet in confederalisme. Niet zolang ze Brussel in de huidige vorm willen behouden, confederalisme is dan pure verarming. Waar ik wel in geloof is dat de eerste staatshervorming ongrondwettelijk was, een en dezelfde regering, en dat het dus gemakkelijker is naar 1 regering te gaan dan te splitsen. Immers, het ging toch om efficiëntie en omdat ze anders niet overeenkwamen? Wat is de situatie nu, beter of slechter?
  • Kris Tyteca

    3 maanden geleden
    Allemaal een grote mond? Een grote mond der voorzichtigheid, de voorzichtigheid wordt verlaten na de verkiezingen met nog meer verarmende wetten voor de Vlamingen.
  • Frank Staelens

    3 maanden geleden
    Jammer dat de politiek vervallen is tot "ik heb de grootste, ik ben de slimste". De realiteit is dat ons land opgezadeld zit met Mia schuld en Vivaldi vaart maar voort. Wanneer komt het besef dat het zo niet verder kan. Wanneer staan er politici op zoals Gaston Eyskens die durven, ipv bange zakkenvullers die zich vasthouden aan geld en macht. BDW geeft mogelijkheden geopperd maar te agressief, maar hij is de enige die de juiste richting uit wil, zie beleid in Antwerpen.
  • Tim Tubbax

    3 maanden geleden
    Ik vind het toch wel frappant constant van de socialisten te moeten horen dat het met hun vooruit is of anders achteruit, precies of zij zitten nergens in een regering.. ze zitten federaal in Vivaldi met de socialisten als grootste politieke familie, en met die regering zijn we tegen 300 per uur achteruit gegaan! Wie gelooft die mensen nog???