Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images

500 euro opslag kost uw baas 733 euro en brengt u amper 128 euro op: “Werkgevers vluchten in cafetariaplannen”

Opslag kost de werkgever veel en levert de werknemer te weinig op. Een werknemer die bruto 500 euro meer krijgt, houdt daar 128 euro netto extra van over. Zijn baas moet wel 733 euro meer betalen per maand. Het ACV vindt een fiscale hervorming broodnodig. “Voor de laagste lonen is de situatie de jongste jaren nog slechter geworden”, zegt fiscaal expert Erik Van Laecke van de christelijke vakbond ACV.

134 reacties

  • Katia Mistianes

    3 maanden geleden
    Misschien is het een goed idee om af te stappen van onbepaalde duur, en voortaan te werken met bepaalde duur. WG en WN kunnen, na de vervaldatum van het contract, een nieuw arbeidscontract opstellen, met een hoger loon en betere voorwaarden. Er is enkel een mentaliteitsverandering nodig: 'vaste' contracten (in feite onbepaald in het ongewisse) zouden beter plaats maken voor 'tijdelijke' contracten (geeft perspectief in de tijd). Helaas wordt 'tijdelijk' nog altijd beschouwd als minderwaardig.
  • Etienne Swers

    3 maanden geleden
    Zoveel belastingen betalen, als alleenstaande. Gewoonweg crimineel. Sorry dat ik het zo uitdruk.
  • Bruno Geldhof

    3 maanden geleden
    Ik zit al jaren in dit probleem. Ik zit nu aan de bovenkant van de lagere lonen. Maar om van je werkgever te horen te krijgen dat je 100 euro extra krijgt per maand, netto er 15 euro zien bijkomen, en dan nog een pak meer moeten gaan achterdragen nadien. Heb nog gedacht om de werkgever gewoon te zeggen dat hij zijn opslag mag houden, met alle andere voordelen die je ook nog eens verliest. Rijken moeten niet meer werken, dus enkel armen betalen belastingen in dit land.
  • Stijn Buyze

    3 maanden geleden
    Die jobbonus is pure quatsch, een lege doos. Hoe hoger je loon, hoe minder je krijgt. Ik kreeg te horen dat ik teveel verdien. Toen ik zei dat ik slechts 80% werk en steeds bruto onder het maximum val, antwoordden ze dat ze mijn loon eerst omzetten naar full-time en op basis daarvan rekenen. Ze kunnen zo heel veel mensen makkelijk uitsluiten he.
  • Henri De Smedt

    3 maanden geleden
    Ik heb nooit anders gekend! Zo gaat het al tientallen jaren met de stijging van lonen alsook pensioenen. Niks nieuws onder de zon...