Nick Dunlap.
Volledig scherm
Nick Dunlap. © AP

20-jarige student die 1,4 miljoen euro misliep wordt golfprof: “Zwaarste beslissing uit mijn leven”

De 20-jarige Nick Dunlap, de universiteitsstudent die als amateur voor het eerst in 33 jaar een proftoernooi op de PGA Tour won, maakt de overstap naar het profcircuit. Daardoor zal het hem geen tweede keer overkomen dat hij een cheque van 1,4 miljoen euro door de neus ziet geboord. “Maar het is wel de zwaarste beslissing die ik ooit heb moeten nemen.”

57 reacties

  • Joke Kay

    3 maanden geleden
    Hij is amateur en kan het prof geld niet ontvangen. OK, begrijp dat. Wat ik niet begrijp waarom ze hem dan als amateur laten meedoen aan een prof spel?
  • Bernard Vanderstraeten

    3 maanden geleden
    Best wel straf. Maar zo oneerlijk ook. De beste zijn maar niet eens de hoofdprijs meekrijgen? Diegene die het eigenlijk niet verdient, verdient geld door prestaties van andere. Ook al zou de hij de prijs niet mogen opeisen, de rest zou er ook geen aanspraak mogen op maken? Gewonnen maar eigenlijk telt het niet want er is geen prijs voor hem.
  • Patrick Feyaerts

    3 maanden geleden
    Robert Geysels is zo te zien zowat de enige die de regels kent. In America zijn de reglementen heel strikt voor studenten-sporters. Overtreding ervan kan tot uitsluiting van alle universitaire competities leiden en dus verlies van hun studiebeurs. Ik denk dat hij het zelfs niet zou mogen aanvaarden als de tweede het bedrag aan hem zou geven (of zou willen delen).
  • hans de bisschop

    3 maanden geleden
    winnen is winnen...punt
  • Kristine Delacourt

    3 maanden geleden
    Ze kennen de regels alvorens ze eraan beginnen. Die overwinning zet hem in een uitstekende positie voor de rest van zijn carrière.