Extra zacht slapen in een Scandinavisch bed of met een duurzame kussenspray

Een goed slaapritueel is een cruciaal onderdeel van een goede nachtrust. Maar waar begin je? Misschien wel bij relaxerende pillow mist, een chromen leeslamp of gewoon onder een flanellen dekbedovertrek. Wij lijsten enkele tips op.

Klaar Wauters

Prinses op de erwt

Slapen zoals in het Hoge Noorden? Volgens het Belgische Revor is het de slaapkamertrend van het moment. Scandinavisch slapen is een drielaagsprincipe waarbij een gestoffeerde matras en een extra topper op een boxspring wordt gelegd. Die bijkomende laag zorgt ervoor dat je extra zacht slaapt.

Be-Comfy-bed, Revor, vanaf 1.899 euro, revor.be

Winterslaap

Tip voor koukleumen: Auping heeft in haar basiscollectie nu ook een dekbedovertrek in flanel. Deze grijze winterfavoriet is niet alleen lekker warm, maar ook extra zacht waardoor je omwikkeld wordt door een gigantische knuffel.

Flanel Grey, Auping, vanaf 189,95 euro voor een tweepersoonsdekbedovertrek, auping.com

Space Age

Met glans geslaagd: zilver blijft ook in 2024 zowel in de kleerkast als in huis opduiken, en interieurobjecten in chroom sluiten daar mooi bij aan.

Sfeerlamp in chroom, HK Living, 395 euro, hkliving.com

Row, row, row your boat

La Redoute Intérieurs stapt deze winter aan boord bij Petit Bateau en komt met een kindercollectie die bestaat uit beddengoed, slaapzakjes, badcapes, herbruikbare luiers en een dekentje met knuffel. De bloemen- en fruitprints fleuren de grijze dagen op, maar echte Petit Bateau-fans kiezen natuurlijk voor streepjes en een bootje hier en daar.

La Redoute Intérieurs x Petit Bateau is verkrijgbaar via laredoute.be

Zzzzzalig geurtje

“Duurzaamheid is het startpunt, design ons excuus”, dat is het motto van Reda Jouahri, oprichter van Kinfill. In vier jaar tijd breidde het assortiment van dit Nederlandse label drastisch uit met naast de oorspronkelijke schoonmaakproducten onder andere soap en shampoo bars, room sprays, geurkaarsen en ook deze pillow mist. Een kwartiertje voor het slapengaan sprayen op je hoofdkussen en vervolgens net iets lekkerder indommelen. De insteek blijft: alle producten zijn plasticvrij, vegan, dierproefvrij, betaalbaar én stijlvol.

Pillow Mist, Kinfill, 18 euro, kinfill.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer