© VTM

Karen Damen is alomtegenwoordig op het scherm en is na 17 jaar opnieuw vrijgezel: “Maar ik ga zeker geen lief zoeken op tv”

Als je naar VTM kijkt, is de kans redelijk groot dat je elke dag Karen Damen (49) een paar keer tegenkomt. Om 18.30 uur speelt ze Maud in de nieuwe telenovelle Milo en om 20 uur Vanessa in Familie. Daarnaast presenteert ze op donderdag ook Wat zou jij doen?, een programma waar het publiek de keuze maakt in plaats van de deelnemers. “Overkill? Ik denk dat het net goed zit nu”, zegt Damen.

debn

Wordt het leven dan niet een beetje te druk? Want op valentijnsdag start ze ook nog eens met haar onemanshow De eerste keer in de Antwerpse Arenbergschouwburg. “Als je K3 hebt gedaan, dan kan je alles aan”, zei de actrice en tv-host onlangs in een interview met jouw krant.

In het weekblad Story is Damen toch ook wat voorzichtig. “Het moet zeker niet meer worden dan wat het nu is. Maar alles is verspreid opgenomen. Wanneer ik op tv te zien ben, is het voor mij een kalmere periode. Maar ik doe dit graag, voor mij is het een luxepositie. Ik ben blij dat ik nog meedraai en gevraagd wordt.”

Happy single

Al geeft Damen toe dat al het tv-werk geen vlucht was van haar breuk met haar man Anthony. Met hem deelde ze zeventien jaar lief en leed. “Nee, ik verzet mijn gedachten met tennissen. De breuk ligt ook al langer achter ons, dan wanneer we hem bekendmaakten. Plus er gaat als vrijgezel ook een heel nieuwe wereld voor mij open. Je hebt meer vrijheid. Voor mij is mijn zoon Sky (13) nu de belangrijkste persoon in mijn leven.”

LEES OOK. Karen Damen dit voorjaar niet weg te slaan van televisie: “Als je K3 gedaan hebt, kan je alles aan”

Betekent dat dan dat Damen het daten laat voor wat het is? “Ik ben er inderdaad niet mee bezig nu. En voor alle duidelijkheid: ik ga ook geen nieuw lief zoeken op tv. Tenzij ik over tien jaar nog vrijgezel ben, maar dat is niet het plan”, zegt ze lachend.

Onemanshow

Eerst komt voor haar de onemanshow De eerste keer die op 14 februari in première gaat in de Arenberg. “Ik had toch niets anders te doen, hè”, lacht ze over haar drukke agenda die er opnieuw aankomt. “Ik heb de show moeten uitstellen omdat ik wat dingen moest herschrijven. Net uit een relatie komen en dan op het podium de vrolijke frans uithangen en er mopjes over maken, dat kon niet echt. Ik ga nu dieper in op wat het met je doet om op je 50ste opnieuw single te zijn.”

LEES OOK. Wij keken naar ‘Wat zou jij doen?’: Karen Damen is met veel empathie en nog meer Antwerps dialect vooral zichzelf, tot spijt van wie het benijdt

LEES OOK. Hoe bindend zijn de beslissingen in ‘Wat zou jij doen’? “Je raakt niet zomaar van ons af”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER