Brandstichting

Brandstichting bij Hasseltse Mercedes-garage: twee mannen met jerrycans gefilmd

Op de parking van een autogarage in Hasselt is in de nacht van maandag op dinsdag brandgesticht. Negen auto’s zijn volledig in de vlammen opgegaan, een aantal andere auto’s raakte beschadigd. Op camerabeelden die net voor de brand gemaakt zijn, zijn twee mannen met jerrycans te zien.

Geert Houben, Mireille Maes, Olivier Simons

De brandweer Zuid-West Limburg kreeg rond 3.15 uur een oproep binnen van een autobrand op de parking van Mercedes-garage Groep Jam op het Hasseltse bedrijventerrein Ekkelgaarden. Buurtbewoners waren gewekt door luide ontploffingen. Toen de brandweer ter plaatse kwam, stond een tiental auto’s al in lichterlaaie. Het ging om elektrische en hybride voertuigen.

“De auto’s in de buurt hebben door de hitte ook schade opgelopen. Hoeveel het er precies zijn, kunnen we niet zeggen”, klinkt het bij de brandweer van Hasselt. De brand werd met water geblust. “De batterijen van twee auto’s bleven roken. Die werden in een containerbad gestopt.”

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand is volop aan de gang. Bij de garage zijn ze echter formeel: de brand is aangestoken. Op de camerabeelden zijn namelijk twee mannen met jerrycans te zien. Even later is er dan de brand.

Politie, het parket Limburg, het labo en een branddeskundige kwamen onmiddellijk ter plaatse en onderzoeken de zaak.