Restaurant Mey uit Antwerpen zal er ook dit jaar weer bij zijn.© Jan Van der Perre

Culinair festival Antwerpen Proeft maakt eerste 14 namen bekend, waarvan de helft debutanten

Antwerpen

Tijdens het lange weekend van Hemelvaart van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei kunnen lekkerbekken hun hartje weer ophalen aan de Antwerpse Waagnatie. Daar zal zich de 16de editie van Antwerpen Proeft afspelen. Het eerste deel van de line-up werd dinsdag bekendgemaakt.

Gerenommeerde restaurants, sterrenchefs, jong keukentalent en tv-koks bieden op Antwerpen Proeft signatuurgerechten in degustatievorm aan. Wie er dit jaar op de afspraak zal zijn, is al voor een stuk duidelijk.

De eerste veertien van in totaal 35 deelnemende restaurants en speciaalzaken zijn bekendgemaakt. Het gaat om de vertrouwde gezichten van Ukiyo (Stekene), Chocoladehuis Boon (Hasselt), Zoet By Gill Walschap (Bornem) en het Antwerpse viertal Mey, De Costa, Gautier en Zaowang.

Nieuwkomers die hun festivaldebuut maken zijn Vicenza (Ekeren), De Vistafel by Alfa Fish (Brecht) en L’histoire Du Lux en Ember uit Mechelen. Teatro, Bistro Hart & Ziel en Thai by Sanito vertegenwoordigen Antwerpen.

“Het spreekt voor zich dat we er weer een groot festijn en succes zoals in 2023 van willen maken,” zegt organisator Ward Ramaekers. “Deze lijst met veertien restaurants en speciaalzaken is alvast een voorproefje. Extra namen volgen binnenkort.” (bepr)

Meer informatie en tickets: www.proeft.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer