Gert Verhulst wordt ereburger van Koksijde

Televisiemaker en ondernemer Gert Verhulst wordt ereburger van Koksijde. Hij is oorspronkelijk van Antwerpen, maar woont al jaren in deelgemeente Oostduinkerke. In zijn tv-programma's komt de gemeente vaak in beeld. Ook zijn pretpark Plopsaland, in buurgemeente De Panne, zorgt voor veel jobs voor inwoners van Koksijde.

De gemeenteraad van Koksijde heeft beslist dat Gert Verhulst de nieuwe ereburger van de kustgemeente wordt. Verhulst verhuisde ruim tien jaar geleden van Antwerpen naar een villa in Oostduinkerke, een deelgemeente van Koksijde.

De villa werd bekend in heel Vlaanderen door De Verhulstjes, een televisieprogramma op de zender Play4. "Daarin kan je zien hoe hij een cafébazin uit Koksijde heeft aangenomen als gastvrouw, een bewijs dat hij hier met iedereen omgaat", klonk het bij burgemeester Vanden Bussche (LB). "We zijn trots dat hij er destijds voor koos om hier te komen wonen. Je mag ook niet vergeten dat hij veel mensen uit Koksijde werk geeft door de aanwezigheid van Plopsaland in buurgemeente De Panne."

Meest gelezen