Broer van vermiste Jonas (27): “Ik laat de politie hun werk doen. Ik wil niet degene zijn die hem als eerste zou vinden, als hem iets overkomen is”

Na twee dagen zoeken en uren speurwerk is er nog steeds geen spoor van de 27-jarige vermiste Jonas Heggermont uit Ingelmunster. Hij verdween zondagochtend om 3.45 uur aan discotheek Place 2 Party in Torhout. “We bekeken maandagavond - en nacht camerabeelden, maar vonden nog geen spoor”, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. “Vandaag bekijken we nog steeds beelden om te zien waar we nog gericht kunnen gaan zoeken.”

jhm, jof, jvh

Hoewel de politie en de Cel Vermiste Personen al uren speurwerk verrichtten om de 27-jarige man uit Ingelmunster terug te vinden, bleef dat ook maandagavond laat nog steeds zonder resultaat.

De 27-jarige Jonas Heggermont uit Ingelmunster trok zaterdagavond met een vriend naar een fuif in discotheek Place 2 Party in de Roeselaarseweg in Torhout. Hij parkeerde zijn Ford Transit bestelwagen in de Kwakkelstraat, een honderdtal meter van de discotheek vandaan. Om 3.45 uur werd hij laatst opgemerkt toen hij de zaak verliet, al strompelend en struikelend. Hij wandelde alleen weg, en sindsdien ontbreekt van hem elk spoor. Zijn vriend kon hem niet meer vinden, belde zijn eigen ouders en nadien ook de politie. De verdwijning wordt als erg zorgwekkend beschouwd.

De discotheek waar Jonas het laatst gezien is.© jhm

Urenlang camerabeelden

“Samen met de lokale politie en speurhonden werd een straal van twee kilometer rond de discotheek al uitgekamd, bijna meter per meter”, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. “Dat leverde niets op, net als de zoekactie van de politiehelikopter in een groter gebied. Er werd maandag nog tot ’s avonds op het terrein gezocht, zonder resultaat.”

De politie keerde in de vooravond nog terug naar de discotheek en kamde ook nog de doodlopende straten uit die naast de brug op de grens met Lichtervelde richting de spoorwegen lopen. Nadien werd in het politiegebouw van Kouter de hele avond verder gespeurd.

“We verzamelden camerabeelden van in de buurt en hebben die bekeken”, vervolgt Alain Remue. “We zochten naar aanknopingspunten, maar ’s avonds leverde dat nog niets op. We bleven de hele nacht verder zoeken naar beelden, maar ook ’s ochtends had dat nog geen resultaat. We brengen nu alles verder in kaart om te kijken of we dinsdag nog gericht verder kunnen zoeken.” Of er vandaag op het terrein nog verder gezocht wordt, is nog onduidelijk.

Broer: “Politie hun werk laten doen”

Jonas werkte samen met zijn oudere broer die een bedrijf in algemene bouwwerken doet. “Uiteraard mis ik mijn broer al”, zegt de man. “Ik hoorde gisteren van onze ouders dat hij vermist werd, ik wist nog van niks. Ze zijn gisteren al met enkele vrienden van hem gaan zoeken rond die discotheek, maar zonder resultaten. Ik zal vooral de politie hun werk laten doen, zij hebben uiteindelijk de meeste middelen. En ik wil ook niet diegene zijn die hem dan als eerste zou vinden, moest hem iets overkomen zijn. We moeten helaas rekening houden met het slechtste scenario ook.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen