17-jarig meisje verongelukt met step na aanrijding door vrachtwagen: “Slachtofferhulp vangt de familie thuis op”

Willebroek -

In Willebroek heeft een 17-jarig meisje een aanrijding met een vrachtwagen niet overleefd. Ze reed met een elektrische step en het ongeval gebeurde op de kruising van de Hoeikensstraat en de Boomsesteenweg. “Het onderzoek loopt nog, maar hoogstwaarschijnlijk gaat het om een dodehoekongeval”, zegt woordvoerder van Politiezone Rivierenland Dirk Van de Sande.

Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) was vanmorgen zelf aanwezig in de Hoeikensstraat, in de nasleep van het dodelijke ongeval dat er plaatsvond. Hij wil eerst en vooral zijn medeleven betuigen aan de familie van het slachtoffer. “Mijn hart weegt zwaar na het tragische ongeval tussen een 17-jarig meisje op een step en een vrachtwagen op het kruispunt van de Boomsesteenweg en de Hoeikensstraat. Als papa, opa en burgemeester betuig ik mijn diepste medeleven aan de familie en vrienden van het slachtoffer. Slachtofferhulp van onze lokale politie is bij de familie thuis om hen op te vangen en te ondersteunen in deze moeilijke tijd.”

Gevaarlijke verkeersader

De Hoeikensstraat staat bekend als een gevaarlijke verkeersader. Vorig jaar in maart kwam er een jonge bromfietser om het leven na een botsing met een vrachtwagen die een oprit verliet. “Ik ken de reputatie van de Hoeikensstraat maar al te goed”, zegt Bevers. “Maar dit tragische ongeval speelde zich af op het kruispunt met de Boomsesteenweg. Je kan de twee niet zomaar over dezelfde kam scheren.”

Er werden maatregelen getroffen om de Hoeikensstraat veiliger te maken voor fietsers. “Ook aan het kruispunt met de Boomsesteenweg hebben we inspanningen gedaan om de zwakke weggebruiker te beschermen. Zo brachten we in het verleden al duidelijkere lijnen aan tussen het fietspad en de rijbaan.”

Stageperiode

Het Go!Atheneum in Willebroek reageert geschokt op het ongeval. “Wij vernamen het tragische nieuws in de kranten”, zegt adjunct directeur Bart Bogaerts. “De klasgenoten van het slachtoffer zitten momenteel in een stageperiode. Zij werden op de hoogte gesteld en gevraagd of ze tegen de middag konden verzamelen op school. Daar zullen ze begeleid worden door iemand van het CLB. Alle klasgenoten zijn uiteraard enorm aangeslagen.”

Voor verdere opvolging verwijst Bevers door naar politie Rivierenland. “Momenteel wordt alle informatie over het ongeval gebundeld en zal het parket die vandaag of morgen evalueren. Het is daarbij vooral uitkijken naar wat de verkeersdeskundige zegt en eventuele camerabeelden die meer inzicht geven in het incident. Het parket zal dan in de loop van deze week een bericht uitsturen dat het volledige plaatje toont. Zonder op de zaken vooruit te lopen, kan ik wel al meegeven dat het hoogstwaarschijnlijk om een dodehoekongeval gaat”, vertelt woordvoerder van Politiezone Rivierenland Dirk Van de Sande.

(wtve)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer