Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © photo_news

DEBAT VAN DE DAG. Is een verbod op melden van snelheids- en alcoholcontroles, zoals met Waze en Coyote, een goed idee? “Gebruikers krijgen net meer flitsboetes”

Verkeersinstituut Vias pleit voor een verbod op het melden van snelheidscontroles of andere politiecontroles via Waze, Flitsmeister en Coyote. Volgens Vias brengen deze systemen de verkeersveiligheid in gevaar. Gebruikers van dergelijke apps krijgen net meer flitsboetes, zo blijkt uit een studie van Vias. Wat denk jij? Moet het melden van snelheidscontroles of andere politiecontroles via dergelijke systemen verboden worden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.

85 reacties

  • benoit vandenberghe

    3 maanden geleden
    deze apps helpen juist om het verkeer te vertragen want in de zones waar er meer geflitst word rijd men dan later ook trager
  • Paco ter Steege

    3 maanden geleden
    Ik gebruik Flitsmeister en vind het een onmisbare app voor op de weg. Het helpt mij in eerste instantie met veilig rijden door meldingen te geven als er werkzaamheden of dingen op de weg aankomen, daarbij geeft de app een melding als hulpdiensten zoals ambulance er aan komt, dan kan ik alvast plaats maken. Uiteraard zijn er flits waarschuwingen waar ik ook blij mee ben. Waardoor ik langzamer ga rijden en daardoor veiliger. Een boete helpt mij niet om veiliger te rijden.
  • pierre de smet

    3 maanden geleden
    Heb begin dit jaar m'n eerste boete gekregen sinds de invoering van de € op 55 jaar tijd die ik auto rij helaas reeds de derde , en nee werk niet met die spullen maar wel met een Garmin zonder flitscontroles even niet opgelet dus eigen schuld .
  • Guido Vaes

    3 maanden geleden
    Je kan deze apps net zo goed gebruiken om uw snelheid net aan te passen Zeker wat betreft trajectcontrole. De ping bij Waze wijst er net op dat je te snel rijdt. Voor de staatskas te spijzen deugen deze apps niet echt. Trouwens is het niet tijd dat het verbieden van aan banden gelegd wordt? Pampermaatschappij.
  • GEERT DESMET

    3 maanden geleden
    De bestuurders wijzen op de gevaren moet volstaan. Het is niet alleen de snelheid die het probleem is. Een bewuste bestuurder past zijn snelheid aan de verkeerssituatie. Een duidelijke en eenvormige regelgeving zou volstaan. Een regelgeving afhankelijk van de gemeente of gewest is zeker mis. Campagnes dienaangaande brengen meer op dan de boetes. Veel staat en valt vooral met de opvoeding dienaangaande. Het is niet alleen de snelheid van de wagens welke de boosdoener is.......ook brommers .