BELGA / Mathias Mariën
Volledig scherm
© BELGA / Mathias Mariën

“Plots was hij weg. Hij reageerde ook niet meer op berichtjes of telefoontjes”: ook vriend tast in duister rond verdwijning van 27-jarige Ingelmunsternaar

Het mysterie rond de verdwijning van Jonas Heggermont uit Ingelmunster blijft voorlopig intact. Ook de vriend met wie Jonas zaterdagavond naar Torhout trok voor een avondje uit, weet niet wat er gebeurd zou kunnen zijn. “Er was geen ruzie, het was net heel gezellig. Toch moet er een reden zijn dat Jonas plots is weggegaan.” De politie onderzoekt nu camerabeelden.

  1. “Toen ik combi’s zag, sloeg ik in paniek”: hoe middagje vissen ontaardt in wilde politieachtervolging
    PREMIUM

    “Toen ik combi’s zag, sloeg ik in paniek”: hoe middagje vissen ontaardt in wilde politieach­ter­vol­ging

    “Ik werk nu zes jaar bij de politie, maar zoiets had ik nog nooit meegemaakt.” De Brugse politie heeft vorige zomer een bestuurder 12 kilometer lang achtervolgd. Tijdens de rit moesten meerdere mensen uit de weg springen. Uiteindelijk kwam de achtervolging pas ten einde toen de 29-jarige Torhoutenaar in de buurt van Knokke begon met spookrijden. De man riskeert vandaag 6 maanden cel voor de feiten. Volgens de man was hij gewoon “in paniek geschoten”, maar een jongen die hem tegen het lijf liep in Brugge vertelt een ander verhaal.
    Torhout
  2. Gynaecoloog (72) die vrouwen met eigen sperma bevrucht zou hebben moet DNA afstaan: “Is hij mijn biologische vader? Ik heb het recht dat te weten”
    PREMIUM

    Gynaeco­loog (72) die vrouwen met eigen sperma bevrucht zou hebben moet DNA afstaan: “Is hij mijn biologi­sche vader? Ik heb het recht dat te weten”

    De 72-jarige gynaecoloog uit Torhout die in opspraak kwam omdat hij vrouwen met zijn eigen sperma zou bevrucht hebben in plaats van dat van een anonieme donor, moet verplicht DNA-onderzoek laten uitvoeren. Dat besliste de rechtbank van Brugge nadat een man — die sterke vermoedens heeft dat de gynaecoloog zijn vader is — verdere stappen ondernam. “Ik wil weten waar ik écht vandaan kom”, klinkt het bij de eiser. Al heeft de rechtbank ook voor hem een belangrijke boodschap.
    Torhout