Tom Dingenen (links), en zijn oom Frank Dingenen.© VRT

Acteur Tom Dingenen over zijn bekende oom Frank: “Ik moet toegeven dat ik met hem inzit”

Acteur Tom Dingenen is niet de enige in zijn familie met een BV-status. Zijn oom Frank Dingenen ging hem al voor. Eind jaren 90 was hij een van de bekendste komieken in Vlaanderen. Maar die gloriejaren zijn nu voorbij. En daar heeft hij het volgens zijn neef Tom moeilijk mee. “Ik moet toegeven dat ik met hem inzit”, zegt de acteur over zijn oom Frank.

In een gesprek met Dag Allemaal spreekt Tom Dingenen (bekend van onder andere ‘Dertigers’, ‘Familie’, ‘#LikeMe’, ‘Boomer’ en nu ‘Milo’) over zijn oom Frank Dingenen (72). Die was eind vorige eeuw met programma’s als ‘Meester, hij begint weer!’ en ‘Videodinges’ een absoluut icoon op de Vlaamse televisie.

LEES OOK. Destijds stond Frank Dingenen (72) voor de bekendste klas van Vlaanderen, vandaag organiseert hij quizzen in seniorenresidentie

Tom vertelt dat zijn oom heimwee heeft naar zijn gloriedagen: “Dat weet ik honderd procent zeker”, zegt hij. “Als je jaren meedraait aan de top, en plots niet meer, denk ik niet dat je dat gevoel van miskenning ooit nog kwijtspeelt. Zeker omdat hij echt iets heeft betekend, jaren aan een stuk. Ik moet toegeven dat ik met hem inzit. Het is zo jammer, maar je moet ook realistisch zijn. Het is weinigen gegeven om van hun achttien tot hun vijfenzeventig continu tv te mogen maken. Dat neemt niet weg dat het niet gemakkelijk is om je daarbij neer te leggen.”

Hij zegt ook dat zijn oom trots is op hem: ‘Mijn nonkel volgt mijn carrière van heel dichtbij, dat vind ik fijn. Het zou ook heel goed kunnen dat ik de acteermicrobe van hem heb doorgekregen.”

Frank Dingenen heeft nog steeds de guitige blik waarmee televisiekijkend Vlaanderen hem in de jaren 80 leerde kennen© mvl

 (pom, vea)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER