De zitting van Anderlecht-Genk.
Volledig scherm
PREMIUM
De zitting van Anderlecht-Genk. © BFA / VTM Nieuws

"Het is niet aan de VAR om de wedstrijd te fluiten": verslag van bijzonder geanimeerde zitting over ‘penaltygate’

Een geanimeerde namiddag in Tubeke, waar de Disciplinaire Raad van de KBVB zich boog over de klachten van Club Brugge en Racing Genk. De twee ploegen willen hun match tegen respectievelijk Anderlecht en KV Mechelen herspelen en krijgen “spoedig” een uitspraak. Het relaas van een juridisch steekspel.

124 reacties

  • claude walry

    3 maanden geleden
    1 menselijke fout?Ze staan er met 3 op te kijken dat zijn dan 3 menselijke fouten!!!
  • Rony Van Lancker

    3 maanden geleden
    De interpretatie van het reglement getuigt van gezond verstand. Er wordt gekeken naar de actie (van verdediger en)of aanvaller) GEKOPPELD AAN het te vroeg inlopen. Niet aan het louter inlopen zelf. De aanvaller koppelt een trap op doel aan zijn te vroeg inlopen. De verdediger koppelt niks aan zijn vroeg inlopen. M.a.w. haalt er geen voordeel uit. Punt.
  • Marcel Winckels

    3 maanden geleden
    Als de heer Boterberg zegt dat hij Verscharen niet zag en enkel op Sor lette dan moet ik daar toch eens goed mee lachen. Op het normale camerabeeld kan je namelijk wanneer men ze stopzet als hij trapt niet zien dat Sor zijn voet in de 16 meter staat. Enkel verscharen is te zien, die staat namelijk al 1meter in de 16. Het is pas vanuit het 2de standpunt dat je het voetje van Sor net in de 16 ziet. Kijk, het is als een valse start bij de sprinters, Sor loopt omdat hij verscharen ziet vertrekken.
  • Eddy MORIEN

    3 maanden geleden
    Als je hiervoor een wedstrijd moet herspelen (ook KV M - Club), dan is het einde zoek. Dan moet ook OH Leuven - Anderlecht herspeeld worden. Fout op Dolberg werd niet gezien, dat is ook een fout tegen het reglement. Als ze hier verliezen, is het altijd de fout van iemand anders. Echt een bende kinderen.
  • Etienne Vanhoegaerden

    3 maanden geleden
    Niet zeker van de uitleg in artikel. Dacht dat scheidsrechter eerst fluit om penalty terug te hernemen maar door var op andere gedachten werd gebracht