Lichaam van vermiste Jonas (27) teruggevonden in vijver

Dinsdagnamiddag werd het lichaam van de 27-jarige Jonas Heggermont teruggevonden in Lichtervelde. Er zou geen sprake zijn van kwaad opzet. Dat bevestigt het parket van Brugge en Veurne.

Jelle Houwen & Laurence Torck

Er werd dinsdag besloten om verder te zoeken naar de vermiste Jonas in Lichtervelde nadat op camerabeelden te zien was hoe de jongeman zich naar een industriezone daar begaf. “Ook die beelden dateren van zondagochtend vroeg, maar werden gemaakt in de buurt van bedrijven in de industriezone van Lichtervelde”, zei Alain Remue van de Cel Vermiste Personen hierover dinsdagvoormiddag. “Ook op die beelden zien we Jonas nog wandelen. In vogelvlucht is dat een kilometer van de discotheek. Speurhonden en de politiehelikopter zochten de omgeving opnieuw af. Daarbij merkten we twee grote waterputten op achter een bedrijf in de Mortelputstraat. Om uit te sluiten dat hij niet in het water belandde, vroegen we duikers van de brandweer om het water te doorzoeken”, klonk het.

Uiteindelijk kwam dinsdagnamiddag het nieuws dat het lichaam van Jonas gevonden was in water. Het waren de duikers van de zone Midwest die het lichaam van de 27-jarige vonden op dinsdagnamiddag. Er werden drie waterpartijen doorzocht, het lichaam werd in de derde doorzochte waterpartij gevonden. Kwaad opzet wordt uitgesloten. Alles wijst in de richting van een tragisch ongeval, maar de precieze omstandigheden worden nog verder onderzocht.

(Lees verder onder de foto)

Vrienden zoeken mee

De 27-jarige verdween na een nachtje uit in discotheek Place 2 Party in Torhout, sindsdien was er nog geen spoor van de man. Nadat de politie en de Cel Vermiste Personen maandagavond en dinsdagochtend tal van beelden bekeken uit de buurt zijn ze dinsdag voor de middag ook opnieuw beginnen te zoeken op het terrein. Daarbij werden opnieuw speurhonden ingezet en rond de middag ging ook de politiehelikopter de lucht in.

LEES OOK. Uitbaters discotheek en vrienden zoeken mee naar vermiste Jonas (27): “Waarom ging hij niet op matras in bestelwagen slapen?”

Ook de vrienden van Jonas beslisten in verschillende teams de omgeving te doorzoeken. Daarbij ook de vriend van Jonas die hem zaterdagnacht vergezelde in de discotheek. “Wij zoeken met ons vriendengroepje van drie alle velden af en wandelden maandag zelfs van Torhout richting Ingelmunster”, zei Jonas’ beste vriendin eerder op de dag.

“We moeten écht iets doen. Jonas ging graag uit en dronk graag iets, dat is waar. Daarom reed hij met een bestelwagen waar achteraan een matras lag. Hij was telkens verstandig genoeg om daar dan te gaan slapen”, vult ze aan. “Dat hij dit nu niet deed en volgens de beelden waarop hij het laatst gezien werd zelfs de andere kant op ging, beangstigt ons enorm. We blijven zoeken, maar willen het werk van de politie niet verstoren of de speurhonden niet in de weg lopen. Ze hebben wel veel begrip dat ook wij willen helpen.”

LEES OOK. Beelden tonen nog hoe Jonas (27) discotheek alleen verliet, daarna verdween hij: “Omstandigheden waren verre van ideaal”

Ook de uitbaters van discotheek Place 2 Party in Torhout reageren aangeslagen. De zaak wordt al 10 jaar gerund door de broers Lorenzo en Bjorn Charle. “Ook wij hopen echt op een goede afloop en werken volop mee met de politie om te helpen zoeken”, zegt Lorenzo Charle (32).

De dichte kring van Jonas helpt mee bij de zoekacties.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen