© ATV

Antwerp reageert na beroep Overmars: “Iedereen moet een tweede kans krijgen”

Marc Overmars gaat in beroep tegen de wereldwijde schorsing voor grensoverschrijdend gedrag, die hem één jaar aan de kant zet bij Antwerp. Daags na die beslissing komt er ook een statement van de club.

mvd

LEES OOK. Mark van Bommel over spandoek voor Overmars en bod op Vermeeren: “12 miljoen? Da’s te weinig, hè”

Marc Overmars werd opzij gezet bij Ajax na grensoverschrijdend gedrag en werd daarvoor door de Nederlandse voetbalbond geschorst. Die schorsing is nu echter ook wereldwijd overgenomen door de Wereldvoetbalbond FIFA en daar tekent Overmars nu beroep aan.

“De club is gisteren ingelicht door de entourage van Marc Overmars dat hij in beroep is gegaan tegen de beslissing van FIFA om de sanctie, opgelegd door de Nederlandse Voetbalbond, wereldwijd te maken. Een dergelijk beroep betreft niet de inhoud van de sanctie aan zich maar wel de uitbreiding die volgens hen buitenproportioneel is. RAFC heeft begrip voor die beslissing”, klinkt het.

Eind maart 2022, zowat een maand na zijn gedwongen ontslag bij Ajax, werd Overmars gepresenteerd als sportief directeur bij Antwerp.

“Bij de komst van Overmars naar RAFC in maart 2022 heeft de club gemeld dat we een zorgvuldige en weloverwogen beslissing hadden genomen. Wij zijn nog steeds van mening dat iedereen een tweede kans moet krijgen.”

LEES OOK. Antwerp-directeur Marc Overmars gaat in beroep tegen wereldwijde schorsing door FIFA

“Marc Overmars zal zijn verleden mee blijven dragen en zal blijvend moeten bewijzen dat hij daaruit heeft geleerd. Er zijn ook ondubbelzinnige afspraken gemaakt omdat een veilig werkklimaat voor al onze spelers en medewerkers een prioriteit is en omdat wij een nultolerantie hanteren op het vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer.”

De laatste passage in de mededeling kan gelezen worden als toelichting bij het spandoek waarmee de Antwerp-spelers afgelopen weekend poseerden en waarop een steunboodschap stond voor Overmars. Een actie die veel commotie veroorzaakte.

“We zullen als club de uitspraak respecteren, maar willen collectief de persoon steunen die wij de voorbije twee jaar als mens en als professional mochten leren kennen. Dit zonder enige uitspraak te doen over wat er in het verleden is gebeurd. We hebben het volste vertrouwen dat we ook in de toekomst kunnen blijven rekenen op een positieve en veilige werkomgeving.”

LEES OOK. RECONSTRUCTIE. Waarom de Antwerp-spelers Marc Overmars plots steunden met een spandoek

© BELGA