Pidpa

Antwerps drinkwaterbedrijf Water-link haalt nieuw logo van geplande fusie met Pidpa van bestelwagens: "Medewerkers vaak tegengehouden door politie"

Watermaatschappij Water-link gaat het nieuwe logo van de geplande fusie met Pidpa weer van zijn bestelwagens halen. Normaal zouden de twee drinkwaterbedrijven begin dit jaar gaan samenwerken onder de naam Adelta, maar de fusie werd voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het personeel van Water-link liep nog rond in uniformen met het oude logo op, terwijl de bestelwagens wel al aangepast werden. Dat zorgde voor heel wat verwarring en argwaan bij de politie.

De twee Antwerpse watermaatschappijen Water-link en Pidpa zouden vanaf begin dit jaar fuseren tot Adelta, maar die fusie is voor onbepaalde tijd uitgesteld. "Onze mensen waren nogal enthousiast aan de slag gegaan met de bestickering van onze bestelwagens. De helft van onze wagens waren al bestickerd met het nieuwe logo", zegt An Vylders van Water-link.

Het personeel loopt wel nog rond met werkkledij waarop het logo van Water-link staat en ook op de badges staat nog het oude logo. Daarom vertrouwde de politie het niet altijd. Er zijn wel eens oplichters op pad die zich uitgeven als personeel van bijvoorbeeld Water-link. "Het wekte heel wat vragen op bij de politie, en terecht natuurlijk. Onze medewerkers werden er vaak op aangesproken en dat is natuurlijk niet prettig. We doen vaak scheepsleveringen aan boten die water nodig hebben. Het was vooral in de Antwerpse haven opgevallen omdat daar veel controles zijn."

Fraudeurs

Het drinkwaterbedrijf is zich zelf ook bewust van fraudeurs. "In het verleden zijn we ook al gewaarschuwd over mensen die valse waterfilters verkopen in onze naam. We zijn het dus vaak zelf die mensen daarvoor waarschuwen. Het was een neveneffect waar we geen rekening mee gehouden hebben. We gaan de logo's er voorlopig af halen zodat onze medewerkers er geen vragen meer over krijgen", zegt Vylders.

Volgens Water-link zijn alle beslissingen voor een fusie bij beide bedrijven genomen en is het wachten op groen licht van de aandeelhouders vooraleer Adelta van start kan gaan. Het nieuwe waterbedrijf zal 69 gemeentes voorzien van drinkwater, wat neerkomt op zo'n 1,8 miljoen klanten.

Meest gelezen