Vladimir Poetin.
Volledig scherm
PREMIUM
Vladimir Poetin. © ANP / EPA

Poetin heeft zijn visie op tactische kernwapens aangepast, en dat is geen goed nieuws

De oorlog in Oekraïne heeft de visie van Vladimir Poetin op de inzet van tactische kernwapens gewijzigd, zo staat in een rapport van het Internationaal Instituut voor Strategische Studies. Van de vier mogelijke scenario’s waarbij Rusland kernwapens zou inzetten, is één bepaald scenario realistischer geworden. Dat baart de Amerikanen veel zorgen, want Poetin gelooft dat ze niet zullen durven te reageren.

52 reacties

  • Patrice De Meyer

    1 week geleden
    Waarom geloven wij dat een hardere aanpak vrede zal brengen?Een rare vorm van vrede als deze bestaat uit wapens die op elkaar gericht zijn, al decennialang, en niet worden afgevuurd uit angst dat de ander ze ook zal afvuren. Wapens die zelfs bij beperkt gebruik de halve wereld om zeep kunnen helpen. Maar bon... ieder jaar sterven er miljoenen mensen omwille van onze zg "welvaart".In lageloonlanden maar ook bij ons door luchtvervuiling, klooien met ons eten enz. Misschien daar es mee beginnen?
  • Arthur Van der Vieren

    3 maanden geleden
    De oorlog duurt al te lang . De verliezen kunnen nog moeilijk verkocht worden . Daarom strategische kernwapens.
  • Kato De Cock

    3 maanden geleden
    Bij nucleair wapengebruik moet onmiddellijk gereageerd worden. Als je dit zonder gevolgen laat, weer je niet waar het in de toekomst zal eindigen. Het Westen moet klaar en duidelijk maken dat deze inval in Oekraïne niet kan en moet bijgevolg de steun opvoeren opdat Rusland niet anders kan dan terugtrekken. Pas dan zal je langdurige vrede in Europa verkrijgen.
  • Jef Huygens

    3 maanden geleden
    En weet hij al op wie hij gaat mikken?
  • Tom Cornelissen

    3 maanden geleden
    Oekraïne duurt te lang .