Vermiste personen

Lichaam vermiste man (27) teruggevonden in vijver

Dinsdagnamiddag werd het lichaam van de 27-jarige Jonas Heggermont teruggevonden in Lichtervelde. Er zou geen sprake zijn van kwaad opzet. Dat bevestigt het parket van Brugge en Veurne.

Jelle Houwen, Laurence Torck

Tijdens de zoektocht naar de vermiste 27-jarige Jonas Heggermont is dinsdag een lichaam gevonden in een vijver in Lichtervelde. Het gaat om het lichaam van de verdwenen jongeman. Duikers van de zone Midwest vonden het lichaam in de derde doorzochte waterpartij van de dag. Kwaad opzet wordt uitgesloten. Alles wijst in de richting van een tragisch ongeval, maar de precieze omstandigheden worden nog verder onderzocht.

Heggermont verdween tijdens een nachtje uit in discotheek Place 2 Party in Torhout. Camerabeelden tonen hoe de jongeman om 3.45 uur zondagochtend de discotheek alleen verliet. Sindsdien ontbrak elk spoor van hem. De politie en de Cel Vermiste Personen waren al dagen bezig de omgeving van de club uit te kammen.

Dinsdagochtend nam de zoektocht een nieuwe wending. Nieuwe beelden van Heggermont toonden dat hij na het verlaten van de discotheek aan het wandelen was in de industriezone van Lichtervelde. “Op de beelden zien we Jonas nog wandelen. In vogelvlucht is dat een kilometer van de discotheek”, aldus Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. “Speurhonden en de politiehelikopter zochten de omgeving opnieuw af. Daarbij merkten we twee grote waterputten achter een bedrijf in de Mortelputstraat. Om uit te sluiten dat hij niet in het water belandde, vroegen we duikers om het water te doorzoeken.” Uiteindelijk kwam dinsdagnamiddag het nieuws dat er een lichaam gevonden was in een vijver.