Thomas De Gendt begint aan zijn laatste seizoen als profwielrenner.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas De Gendt begint aan zijn laatste seizoen als profwielrenner. © Photo News

INTERVIEW. Thomas De Gendt begint aan laatste profmaanden: “Nog één jaar van opofferingen, daarna wil ik in Azië koersen”

Thomas De Gendt (37) wordt het allemaal een beetje moe: trainen in Spanje, op zijn eten letten en als het buiten regent, zit hij ook niet graag meer op zijn fiets. En daarom is De Gendt aan zijn laatste jaar als profwielrenner begonnen. Hij wil nog één keer schitteren. Daarna, zegt hij, mag de riem eraf. “Als ik lees dat Cian Uijtdebroeks ook in de winter zijn eten afweegt, denk ik: over tien jaar gaat dat hard tegensteken.”

10 reacties

  • glenn wouters

    3 maanden geleden
    Mannen zoals Thomas hebben we meer nodig in het peloton. Die durven tenminste koersen. De dood of de gladiolen, koersen en niet omzien. Die gasten kleuren de koers, niet de calculerende saaie renners.
  • Frankie De Neef

    3 maanden geleden
    Een man met zoveel kennis moet toch in het wielrennen blijven. Proficiat met uw carriere.
  • Danny Janssens

    3 maanden geleden
    Altijd fan geweest van Thomas , no nonsense kerel , met het hart op de tong. Goudeerlijk en een nuchtere kijk op zaken. Zeker geen kuddedier. We gaan je missen Thomas. Laat ons nog één jaar genieten en geef er een lap op.
  • Stephan Priem

    3 maanden geleden
    Zijn solo klim naar de Stelvio in de Giro ga ik nooit vergeten. Hopelijk nog één knaller dit seizoen en het ga je verder goed met je toekomstige avonturen.
  • mieke de smet

    3 maanden geleden
    Thomas De Gendt de ontsnappingskoning van de lange adem, als hij mee in de vlucht zat ging hij ervoor en iedereen ook de renners in de ontsnapping maar denken, die rijdt zich kapot. Neen dus, eigenwijs verder beuken en killersinstinct brachten heroïsche overwinningen in alle grote rittenkoersen. Dank u Thomas voor deze mooie koersdagen en nog veel succes.