AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

ANALYSE. Kiest de enige kandidaat die Trump nog kan verslaan voor zichzelf of voor de wereld?

Donald Trump zal straks ook de voorverkiezing in New Hampshire wel winnen. Met een score die zijn enige resterende rivaal Nikki Haley zou moeten bewegen om de handdoek in de ring te gooien. Als zij tegen beter weten in volhardt, ruïneert ze hoogstwaarschijnlijk haar toekomstige carrière. Maar door op te geven, mist ze wel de kans — een waterkans, maar toch — om haar land en de wereld te redden. Onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden legt uit hoe dat zou kunnen en hoe verscheurend haar dilemma is.

9 reacties

  • Norbert Bauwens

    3 maanden geleden
    Trump President betekent het einde van de NAVO en van Europa. Die heeft gezien welke macht de dictatotors hebben en hij wil die macht ook.
  • Geert Verschelde

    4 maanden geleden
    Ik vindt dat onze media en vooral de geschreven media zware anti-Trump berichten schrijven. Akkoord is geen salon politieker zoals vele van onze politiekers, luister naar mijn woorden maar kijk niet naar mijn daden. In zijn eerste regeerperiode heeft, volgens mij, Trump het allesbehalve slecht gedaan. Maar wat is goed regeren en slecht regeren bij wisselende (wereld)omstandigheden ? Wil een Amerikaanse president iets kunnen doorvoeren dan moet hij/zij het congres mee hebben. Is het congres fout?
  • Dirk Kerkhof

    4 maanden geleden
    Voor zichzelf natuurlijk! Ken je een politieker die dat niet doet?
  • Linda Wellekens

    4 maanden geleden
    Ze moet voor de wereld kiezen, daarna zal ze wel kansen krijgen die haar gelukkiger zullen maken dan wat ze nu doet ...
  • Paul Beheyt

    4 maanden geleden
    Nuchtere specialisten menen dat Trump een ramp voor zijn land en de wereld ... Een meerderheid van de Amerikanen blijkbaar niet. Wie is nuchter, wie is specialist dan ?