VIDEO. Toon Aerts telt de dagen af naar zijn comeback in de cross: “Het duurt precies nog langer dan de voorbije twee jaar”

Op 17 februari maakt Toon Aerts, in Sint-Niklaas, zijn comeback als veldrijder. En het is aftellen voor de Kempenaar, die twee jaar aan de kant stond na een dopingschorsing.

Vincent Van Genechten

In de urine van Aerts werd twee jaar geleden het verboden product Letrozole Metabolite aangetroffen. De renner werd onmiddellijk op non-actief gezet door zijn toenmalige werkgever Baloise Trek Lions. Aerts rekende op vrijspraak omdat de gevonden hoeveelheden dusdanig miniem waren dat van vrijwillig dopinggebruik geen sprake kon zijn, wat achteraf door de Internationale Wielerunie UCI ook werd erkend.

Toch kreeg Aerts nog een schorsing van twee jaar opgelegd, een schorsing die in beroep werd bevestigd en die afloopt op vrijdag 16 februari, daags voor de cross in Sint-Niklaas. Aerts zal met Sint-Niklaas, Brussel en Oostmalle deze winter nog drie crossen kunnen rijden en dat in de kleuren van Deschacht-Hens-Maes.

“Het is aftellen”, stelt hij in de podcasst Lambert & Albert. “En de dagen gaan vrij traag eigenlijk. Voor de rest moet alles wijken. Het is trainen en weer wachten tot de volgende training. Dat gaat precies nog trager dan de voorbije twee jaar. Mijn vader? Die zou bij wijze van spreken elke dag tubes kunnen plakken, maar als dat werk gedaan is dan is het gedaan. Het is voor hem, mijn hele familie en mezelf echt wachten nu.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer