GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Wedstrijden Rode Duivels op groot scherm in Montenaken

Gingelom
Meerderheid: Vooruit - Goesting (12)Oppositie: LEEF (4), CD&V (2), N-VA (1)

EK voetbal: De gemeente gaat de wedstrijden van het Europees Kampioenschap Voetbal deze zomer opnieuw uitzenden op een groot scherm aan Cultuurhuis Den Dries in Montenaken. Hiervoor wordt een budget van 28.000 euro uitgetrokken. “Tijdens de vorige edities van het EK en WK was dit telkens een groot succes, dus we gaan dit minstens doen voor de wedstrijden waarin de Belgen spelen”, licht schepen Moyaers (Vooruit-Goesting) toe. “De eerste drie wedstrijden van de Rode Duivels liggen vast op 17, 22 en 26 juni tegen respectievelijk Slovakije, Roemenië en de winnaar van Play-offs B. Wat de uitbating betreft gaan we vermoedelijk zoals voorheen proberen afspraken te maken met onze lokale cafés. We willen ook gebruikmaken van het momentum om op 7 juli aan Den Dries een gevarieerd familieprogramma met liveoptredens aan te bieden. De voorlopige werktitel voor dit event is ‘Echo Live’. We kunnen dan gebruikmaken van de installatie die er toch al is en we voorzien bijkomend 10.000 euro voor een geluid- en lichtset.

Groenbeheer: De gemeente wil zoals de voorbije vier jaar het geval was, ook in de dienstjaren 2024-2027 het onkruid in de bermen, stoepen, pleinen en andere openbare plaatsen in Gingelom laten beheren door instanties voor sociale tewerkstelling. De kosten hiervoor worden geraamd op 95.000 euro.

Wegenonderhoud: • Door een aantal grote werven werd er de voorbije jaren minder geld uitgegeven aan het onderhoud van gemeentewegen. Om een inhaalbeweging te maken wordt er hiervoor ruim 400.000 euro vrijgemaakt. (erre)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer