Vrouw en man raken gewond bij ongeval met azijnzuur aan Bilzers bedrijf

Bilzen -

Aan het transportbedrijf Mytraco op de Kieleberg in Bilzen is dinsdagavond een ongeval met azijnzuur gebeurd. Een vrouw en een man kregen het bijtende goedje op zich en raakten verbrand. Ze werden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Johnny Geurts/Olivier Simons

Het ongeval gebeurde rond 17.25 uur. “Een medewerker was buiten een onderdeel aan het spoelen met azijn, maar de sproeier vertoonde een defect”, zegt Yves Valkeners, zaakvoerder van Mytraco. “Twee arbeiders zijn bijgesprongen om de sproeier over te nemen. Op dat moment is er een kleine hoeveelheid vloeistof terechtgekomen op twee medewerkers. Gelukkig bleef het bij lichte verwondingen, maar we hebben veiligheidshalve de hulpdiensten verwittigd.”

Aanvankelijk werd enkel een ambulance opgeroepen, maar omdat het over gevaarlijke stoffen ging, kwam ook de brandweer Oost-Limburg ter plaatse. Net als een mug-arts. “Het ging om een jerrycan azijnzuur met een concentratie van liefst 80 procent”, vertelt brandweerofficier Frank Thoelen. “Dat is veel, want meestal wordt er water aan toegevoegd tot je een concentratie van ongeveer 30 procent krijgt. Het ging om een pH-waarde van 2,4, heel zuur dus.”

“De vrouw raakte het zwaarste verbrand. Ze kreeg zuur over haar gezicht en lichaam. De man kreeg het bijtende goedje in zijn gezicht en nek. We hebben hun kleren meteen weggegooid en de vrouw onder de douche gezet om te vermijden dat ze nog meer verbrandde. De man moest zijn gezicht afspoelen. Daarna werden ze allebei naar het ziekenhuis gebracht.” De brandweer ruimde ook het gelekte azijnzuur op.

© Tom Palmaers

© Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen