De Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan. © AFP

Turks parlement stemt in met NAVO-lidmaatschap voor Zweden. Nog één land ligt dwars

Het Turkse parlement heeft zich akkoord verklaard met de Zweedse toetreding tot de NAVO. Turkse media melden dat het wetsvoorstel daarover is goedgekeurd. Zweden heeft nu alleen nog de goedkeuring van Hongarije nodig om lid te worden van het militaire bondgenootschap.

34 reacties

  • Chris Geerinckx

    3 maanden geleden
    Hongarije wacht nog op Europese miljarden, ze zijn gestraft omdat ze geen ongecontroleerde migratie willen. Eens de miljarden binnen zijn is er geen probleem. Turkije zal ook wel een cadeau gehad hebben.
  • Willy Bogaert

    3 maanden geleden
    Statuten veranderen naar 80% en gedaan met die tijdrovende bewuste chantagespelletjes opgezet door invloed van Poetin . Precies dat alles eerst moet gevraagd worden aan Poetin ? belachelijk bestuur en onhoudbaar . Niet akkoord kan eruit en andere vrienden zoeken waar het goed en beter is???
  • Willy Bogaert

    3 maanden geleden
    Chantage in het Westen door Erdogan en Orban .Mollen van Poetin die een spel spelen .Beter uit de organisatie wippen ,niet betrouwbaar
  • jos duriau

    3 maanden geleden
    Het is overduidelijk dat Orban de Europese unie saboteert voor zijn Russische vriend Poetin , Slovakije wordt de volgende stoorzender. Europa moet maatregelen treffen daar die landen steeds verder en verder gaan met hun eisen . Ale ze enkel bij Europa willen zijn voor de subsidies , is het beter van hen afscheid te nemen vooraleer zij andere voormalige Oostbloklanden gaan meetrekken in hun verhaal.
  • Frank Vandevoorde

    3 maanden geleden
    Het is toch frappant dat telkens opnieuw autocratische individuen in naam van een lidstaat hun akkoord slechts geven in ruil voor persoonlijke voordelen. Dat is een chantage kwestie die steeds meer gehanteerd wordt en dringend gestopt moet worden.