© AP

Los Angeles Times ontslaat vijfde van redactie

De Los Angeles Times, de toonaangevende krant aan de Amerikaanse westkust die 142 jaar bestaat, gaat meer dan een vijfde van de redactie ontslaan. Ofwel minstens 115 mensen. Dat maakte de krant die in grote financiële moeilijkheden verkeert dinsdag bekend.

mtm
Bron: BELGA

“De beslissing van vandaag is pijnlijk voor iedereen, maar het is absoluut noodzakelijk dat we snel handelen en stappen nemen om een ​​levensvatbare en bloeiende krant voor toekomstige generaties op te bouwen”, zei eigenaar-miljardair Patrick Soon-Shiong. 

De krant zou vorig jaar tussen 30 en 40 miljoen dollar verlies geleden hebben. Het nieuwe afvloeiingsplan komt nadat de krant in juni al 70 banen had geschrapt.

Het management had donderdag aangekondigd dat het “ontslagen plant” om het operationele budget te verlagen. Zowat 90 procent van de bij een vakbond aangesloten medewerkers legde vrijdag uit protest het werk neer.

Journalisten hekelden de golf van ontslagen uitdrukkelijk. “De LA Times heeft ons ontslagen tijdens een videoconferentie (...) zonder ons de gelegenheid te geven vragen te stellen”, aldus journalist Jared Servantez op X (voorheen Twitter).

Zoals veel traditionele perstitels heeft de LA Times moeite om zich aan te passen aan de omwentelingen door de komst van internet. De krant moet het hoofd bieden aan de daling van de advertentie-inkomsten en de erosie van het aantal abonnees.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer