Zo weet je hoeveel je woning waard is

Je wil je huis of appartement verkopen en weet niet hoeveel je eigendom momenteel waard is op de huidige markt? Met deze tips kom jij tot de juiste vraagprijs.

Zimmo redactie
Bron: Zimmo

Kijk naar de kenmerken van je woning

De prijs van je woning hangt af van verschillende kenmerken. Waar ligt je woning? En wat is de oppervlakte? Ook het aantal slaapkamer en de aanwezigheid van een tuin of garage spelen een rol. Moet je woning nog gerenoveerd worden? Dan zorgen ook de kosten die hierbij komen kijken voor een lagere vraagprijs van je woning.

Vergelijk met woningen in je buurt

Nu je alle kenmerken van je huis of appartement hebt opgesomd, kan je kijken wat de vraagprijs is van gelijkaardige woningen. Schuim dus online vastgoedsites af en kijk wat de vraagprijs is van woningen met een gelijkaardige ligging, tuin of oppervlakte. Door alle kenmerken van jouw woning in je zoekopdracht in te geven, heb je meteen een overzicht van de markt op dit moment.

Gebruik een online schattingstool

Naast je eigen research, kan een online schattingstool je ook helpen bij het schatten je woning. Door slechts enkele kenmerken in te geven, krijg je snel een goed beredeneerde richtprijs voor je woning. Het gaat dan in de eerste plek over het type woning. Gaat het op een huis of appartement? En is het een open, halfopen of gesloten bebouwing? Denk verder ook aan gegevens als het bouwjaar, de oppervlakte en EPC voor een goede prijsindicatie.

Een makelaar kan helpen

Een online schatting biedt al een goed inzicht in de waarde van je woning. Toch kan het ook een goed idee zijn om met deze schatting aan te kloppen bij een makelaar. Door hun ervaring met het verkopen van gelijkaardige woningen in jouw buurt weten zij als geen ander wat je woning waard is en wat kandidaat-kopers bereid zijn om te betalen. Door je eigen research, de schatting van een online schattingstool en de expertise van een expert samen te leggen, kom je zeker en vast tot een correcte schatting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer