Stef Willems (Vias)
Volledig scherm
PREMIUM
Stef Willems (Vias) © Mine Dalemans / Caroline Dupont

Deze week al 2 jonge verkeersslachtoffers: deze 7 maatregelen zorgen voor meer veiligheid op de fiets

In ons land raken elke schooldag veertien kinderen op weg naar of van school gewond in het verkeer. Toch tellen we op dertig jaar tijd tien keer minder jonge verkeersdoden. Naar aanleiding van de recente ongevallen met jonge dodelijke slachtoffers in Minderhout en Willebroek, duiken we in de cijfers en leggen we enkele opvallende feiten bloot. Met zeven tips om uw kind veiliger naar school te laten fietsen.

91 reacties

  • Luc Moreau

    3 maanden geleden
    Het wordt tijd om valhelm te verplichten. Bij elke fiets hoort een valhelm. Het argument dat er daardoor mensen gaan stoppen met fietsen is larie en apekool.
  • pierre de smet

    3 maanden geleden
    Door fietsers tegen het verkeer in te laten rijden zouden er veel ongevallen kunnen voorkomen worden , zien en gezien worden , heel simpele oplossing misschien te simpel voor hen die met verkeer bezig zijn .
  • danny verbeeck

    3 maanden geleden
    Vias moet eens weten dat ze al jaren de verkeerde nonsens brengen . Een voertuigbestuurder is evenzo een zwakke weggebruikers wanneer hij of zij geen voertuig bestuurd . Beiden moeten de regels volgen . En daarbij de één niet minder dan de ander .
  • Johny vanderlinden

    3 maanden geleden
    Schaf de dubbele fietspaden eens af, rij mee met de richting, zorg dat je gezien word, fietsverlichting en fluojasje, en beperk het aantal experten.
  • RIET HEIRMAN

    3 maanden geleden
    Maak de fietsers meer bewust van de gevaren, bv. aan een kruispunt waar vrachtwagens rechtsaf kunnen slaan (de dode hoek) en zorg er als ouders ook voor dat kinderen op fietsen, steps en dergelijke zich veranwoord gedragen. Ik zie heel vaak steppers die zich om geen enkele regel bekommeren en fietsers met oortjes in, de gsm in één hand enz. Iedereen moet zijn steentje bijdragen, ook de 'kwetsbare' weggebruiker. Voetgangers moeten ook oversteken aan het zebrapad en niet elders.