© AP

Ryan Gosling teleurgesteld dat ‘Barbie’-tegenspeelster Margot Robbie en regisseur Greta Gerwig niet genomineerd zijn voor Oscars

De Canadese acteur Ryan Gosling (43) heeft aan Amerikaanse media laten weten dat hij “vereerd” is dat hij genomineerd is voor een Oscar voor zijn rol in de populaire film Barbie, maar dat zijn tegenspeelster Margot Robbie (33) en de regisseur Greta Gerwig (40) niet genomineerd zijn, vindt hij jammer.

Sgg

De nominaties voor de Oscars van 2024 werden dinsdag bekendgemaakt. Oppenheimer van Christopher Nolan is een grote kanshebber met 13 nominaties. Maar ook Barbie, de grote tegenhanger van de film over de maker van de atoombom, kon enkele nominaties binnenhalen.

Zo maakt Ryan Gosling, die de rol van Ken vertolkt, kans op de award voor beste mannelijke bijrol en is America Ferrera genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol. Maar hoofdrolspeelster Margot Robbie werd niet genomineerd in de categorie beste actrice. En Gerwig’s naam staat ook niet op het lijstje voor beste regisseurs.

Gosling zegt dat hij “vereerd” is om genomineerd te zijn voor beste bijrol voor “het uitbeelden van een plastic pop genaamd Ken”.“Maar er is geen Ken zonder Barbie, en er is geen Barbie-film zonder Greta Gerwig en Margot Robbie.”

In een verklaring aan CBS zegt Gosling: “Ik ben zeer vereerd om genomineerd te zijn door mijn collega’s naast zulke opmerkelijke artiesten in een jaar met zoveel geweldige films”. Tegelijkertijd beschreef de Canadese acteur Gerwig en Robbie als “de twee mensen die het meest verantwoordelijk zijn voor deze geschiedenis makende, wereldwijd gevierde film. Er zou geen erkenning mogelijk zijn voor iedereen in de film zonder hun talent, grit en genialiteit. Om te zeggen dat ik teleurgesteld ben dat ze niet genomineerd zijn in hun respectievelijke categorieën zou een understatement zijn.”

“Tegen alle verwachtingen in, met niets meer dan een paar zielloze, schaars geklede en gelukkig kruisloze poppen, hebben ze ons aan het lachen gemaakt, onze harten gebroken, de cultuur gepusht en geschiedenis geschreven. Hun werk moet worden erkend, samen met de andere genomineerden die het verdienen.”

Gosling zegt wel “erg blij” te zijn voor actrice America Ferrera en de andere “ongelooflijke artiesten die hun talenten hebben ingezet om deze baanbrekende film te maken”.

(Lees verder onder de foto)

Van links naar rechts: Margot Robbie, Greta Gerwig en America Ferrera.© Variety via Getty Images

Robbie en Gerwig werden wel niet volledig aan de kant gezet. Robbie wordt erkend voor haar rol als producer van de film en Gerwig is samen met haar partner Noah Baumbach genomineerd voor het beste bewerkte scenario.

De film Barbie werd ook genomineerd voor beste film van het jaar. En is misschien wel grote kanshebber. De film was namelijk de best verdienende film van 2023, met 1,44 miljard dollar (1,32 miljard euro) wereldwijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer