thumbnail: null
thumbnail: null

Geweldige actie Benzema helpt Real Madrid naar finale Champions League ondanks blitzstart Atlético

Helemaal in het nauw gedreven was hij. Omringd door drie verdedigers van stadsrivaal Atlético op nauwelijks tien centimeter van de achterlijn. Toch toverde Real Madrid-aanvaller Karim Benzema zich met een geweldige actie voorbij het trio en lag hij zo aan de basis van de uitgoal die Real een derde Champions League-finale op vier jaar oplevert: 2-1. Het was een belangrijke treffer, want tegen alle verwachtingen in had Real het nog bijzonder warm gekregen bij de buren van Atlético na de 3-0 uit de heenmatch. Rode Duivel Yannick Carrasco was outstanding bij de thuisploeg.

wic

Voor de allerlaatste Europese match in het Vicente Calderon - Atlético verhuist volgend seizoen naar een nieuw stadion - deed coach Diego Simeone in een zinderende sfeer beroep op Rode Duivel Yannick Carrasco. Die moest Atléti aan een mirakel helpen en de 3-0 uit de heenmatch helpen uitwissen. Bij Real nam trainer Zinedine Zidane geen risico’s. Alle sterren stonden tussen de lijnen, met uitzondering van de geblesseerde Gareth Bale.

Los Colchoneros begonnen als gekken aan de partij. De toerenteller ging meteen diep in het rood, de gashendel helemaal open. Nog voordat er zeven minuten op de klok waren had Atlético al vier keer op doel getrapt, al even veel als in de hele heenmatch. Veel gevaar vertrok van bij Carrasco, die uitpakte met een paar scherpe voorzetten. Real-doelman Keylor Navas kon nog net redden toen Koke tegen één van die ballen een teen kreeg. Enkele seconden later sneed de Rode Duivel prima de zestien in, maar kon nog net worden afgestopt door de Real-defensie. Aan de overkant was het ook bijna kassa: Casemiro buffelde een vrije trap keihard op doel, Atlético-doelman Jan Oblak hield een gemaakte goal uit zijn netten.

Ongelofelijke ontsnapping Benzema beslist match

We waren nog maar elf minuten ver of Vicente Calderon ontplofte. Koke trapte een hoekschop richting eerste paal, Saul Niguez kopte onhoudbaar binnen. Atlético bleef maar komen en enkele minuten later ging Fernando Torres sluw over het been van Raphaël Varane. Ref Cuneyt Cakir zag enkel hoe de Spanjaard over het been van Varane ging en wees naar de stip. De heksenketel die Vicente Calderon heet zag hoe Antoine Griezmann een slappe penalty afleverde, maar Navas kon het leer niet afdoende uit zijn doel weren. 2-0 na een kwartier, er leek een nieuw mirakel in de maak in de Champions League.

© REUTERS

Atlético moest daarop even gas terugnemen en Real kwam langzaamaan in de match, zonder echt gevaarlijk te zijn. Tot Karim Benzema achter een verre ingooi aanliep en de bal afschermde tegen de achterlijn. De Fransman werd omringd door drie verdedigers van Atlético Madrid, maar slaagde er met een heerlijk staaltje snel voetenwerk - en dankzij weinig doortastend verdedigen - in het trio te verschalken. Benzema legde achteruit voor Toni Kroos, die de 2-1 maar voor het inschuiven had maar stuitte op alweer een geweldige save van Oblak. Op de rebound van Isco was de Sloveense doelman echter kansloos. Door die belangrijke uitgoal moest Atlético meteen drie keer scoren, wilde het nog de finale halen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Carrasco maakte weer indruk bij Atlético

Na rust leek het geloof dan ook verdwenen bij de zo energiek gestarte thuisploeg. Real nam het tempo over en gedreigd werd er nog slechts via één man: Rode Duivel Yannick Carrasco, die net zoals in de Champions League-finale van vorig seizoen weer erg sterk was tegen de stadsrivaal. De winger leverde nog enkele prima assists af en kwam zelf ook dicht bij een doelpunt toen hij Danilo aftroefde, naar binnen kapte en kon aanleggen van in de zestien. Navas lag echter in de weg en pakte daarna uit met een geweldige reflex op de rebound van Kevin Gameiro.

Even later zou de ingevallen Franse spits nog een niet te missen kans laten liggen toen hij vanop enkele meters van doel een lage voorzet van Correa nog naast schoof. Los Blancos kwamen aan de andere kant van het veld ook dicht bij gelijkmaker, maar de kopbal van Benzema vloog centimeters over. Gescoord werd er niet meer, het Vicente Calderon zette in de slotminuten wel nog een indrukwekkend ‘Atléti’ in de gietende regen in, de helden werden bedankt voor wat toch nog steeds een derbyzege was.

Voor Real Madrid is het de derde Champions League-finale op vier jaar tijd. In 2014 en 2016 won Real de Beker met de Grote Oren al, telkens werd stadsrivaal Atlético geklopt in de finale. Deze keer wacht Juventus, dat twee jaar geleden de finale verloor van Barcelona. De finale tussen Real Madrid en Juventus zal op zaterdag 3 juni in Cardiff, Wales gespeeld worden.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer