© AFP

Denis Odoi krijgt nieuwe bondscoach na pijnlijke exit op Africa Cup, Chris Hughton en hele technische staf van Ghana ontslagen

De Ghanese voetbalbond heeft trainer Chris Hughton bedankt voor bewezen diensten. De voormalige Ierse international, die een Ghanese vader heeft, kreeg de bons na de uitschakeling van zijn team op de Afrika Cup in Ivoorkust.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Na een 2-2 gelijkspel in zijn laatste groepswedstrijd tegen Mozambique, het nummer 111 op de FIFA-ranking, eindigde Ghana als derde in poule B en greep het naast de kwalificatie voor de achtste finales. Die teleurstelling kost Hughton zijn baan. De Ghanese federatie besliste meteen ook de volledige technische staf rond de Black Stars te ontbinden. 

De 65-jarige Hughton werd bondscoach van Ghana in februari 2023 als opvolger van Otto Addo, die met zijn land op het WK van Qatar niet voorbij de groepsfase kwam. Hughton maakte op dat moment al een jaar deel uit van de staf. 

De voormalige verdediger van Tottenham trainde eerder onder meer Newcastle, Birmingham, Norwich, Brighton en Nottingham Forest.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer