Gregory Van Gansen / Photo News

Advocaat Omar Souidi veroordeeld tot 2.000 euro boete en rijverbod voor ongeval met vluchtmisdrijf in Schilde

De politierechtbank in Antwerpen heeft strafpleiter Omar Souidi veroordeeld tot 2.000 euro boete en een rijverbod van drie en een halve maand, waarvan een maand met uitstel. De rechter vond het bewezen dat hij vorig jaar vluchtmisdrijf pleegde nadat hij in Schilde tegen twee geparkeerde wagens was gereden.

Het ongeval gebeurde op 11 maart 2023 rond 6.30 uur 's morgens. Omar Souidi verloor de controle over het stuur en knalde met zijn Land Rover op twee wagens die langs de Wijnegemsteenweg in Schilde geparkeerd stonden. Zijn auto werd door de klap weggekatapulteerd tegen een lantaarnpaal. De advocaat bleef ongedeerd. Hij stapte uit en wandelde te voet naar huis.

Rond 7 uur bood zijn partner zich aan op de plaats van het ongeval en vertelde ze dat zij achter het stuur had gezeten. Dat strookte echter niet met wat getuigen hadden gezien. Zij spraken over een mannelijke bestuurder en de bril van Souidi werd ook tussen de brokstukken gevonden.

Toen de politie een eerste keer bij hem thuis aanbelde, werd er niet opengedaan. De politie ging even later een tweede keer langs. Toen vertelde zijn partner dat ze niet wist waar hij was. Er kon dus niet gecontroleerd worden of de advocaat al dan niet onder invloed was op het moment van het ongeval. Toen hij uiteindelijk verhoord kon worden, gaf hij toe dat hij de bestuurder was. Hij zei dat hij van oververmoeidheid in slaap was gevallen achter het stuur.

Souidi ontkende dat hij aan een onaangepaste snelheid had gereden en vluchtmisdrijf had gepleegd. Hij zei dat hij na de crash in shock was, niet meer rationeel kon nadenken en alleen zijn kinderen wilde vasthouden. Hij vroeg om een herkwalificatie voor het niet ter plaatse blijven na een ongeval. De rechtbank vond alle feiten bewezen en behield de kwalificatie van vluchtmisdrijf.

De rechter veroordeelde hem tot 2.000 euro boete en een rijverbod van drie en een halve maand, waarvan een maand met uitstel.

Meest gelezen