Explosief ontploft aan voordeur in Kalmthout: “Link met drugsmilieu wordt onderzocht”

Kalmthout -

Op de Brasschaatsteenweg in Kalmthout is afgelopen nacht een explosief ontploft aan de voordeur van een appartementsgebouw. De politie kon twee verdachten (20 en 22) arresteren in Turnhout. Zij zullen donderdag worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Nette Loots

In de nacht van dinsdag op woensdag werden de bewoners van de Brasschaatsteenweg stevig opgeschrikt door een enorme knal. “Kort na 1 uur heeft er een ontploffing plaatsgevonden”, vertelt Kristof Aerts, woordvoerder van parket Antwerpen. “Wat er precies ontplofte is nog onduidelijk. Ontmijningsdienst Dovo en het gerechtelijk labo kwamen ter plaatse voor onderzoek.”

Onbekenden plaatsten het explosief aan een deur naast de vroegere motorwinkel Witte Arend. De explosie ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. De bewoners van de bovenliggende appartementen zijn onmiddellijk naar buiten gelopen en werden opgevangen door de hulpdiensten. De brandweer controleerde nog op brandgevaar, maar daar was gelukkig geen sprake van.

“Bij de ontploffing vielen geen gewonden, maar de schade is aanzienlijk. De voordeur is eruit geblazen, het raam naast de deur beschadigd en de flank van een geparkeerde wagen is zwartgeblakerd”, zegt Aerts.

Nederlandse verdachten

In Turnhout kon de politie een verdacht voertuig uit het verkeer halen. Twee Nederlanders van 20 en 22 jaar werden opgepakt. “Het duo zal donderdag worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van vernieling van een gebouw en auto door ontploffing en deelname aan een criminele organisatie”, aldus het Antwerps parket.

De bewoners van het pand wensten niet te reageren.

© Robin Fasseur

© Robin Fasseur

© Robin Fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen