Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Donderdag veggiedag: sushi met asperges

Geen fan van rauwe vis? Hoeft ook niet. Maak je sushi met groene asperges, wortels en avocado. Veggielicious!

Wat heb je nodig:
200 g sushirijst
3 à 4 norivellen
2 el azijn
1 tl zout
1 tl suiker
1 handvol groene aspergepunten
1 wortel
1 avocado
sojasaus
1 sushi rolmatje 

Zo maak je het:
Stap 1: Kook de sushirijst zoals vermeld op de verpakking. Snij de wortel in julienne. Blancheer de aspergepunten. Haal het vruchtvlees uit de avocado en snij in reepjes. 
Stap 2: Verwarm de azijn met het zout en de suiker enkele seconden in de microgolfoven. Roer goed door. Giet dit mengsel door de afgekoelde rijst. 
Stap 3: Leg een rolmatje open. Leg er een norivel op. Maak je handen vochtig, neem een kleine handvol rijst en verdeel dit over het norivel. Leg er een rijtje wortelreepjes, avocadoreepjes en 2 groene aspergepunten op. Rol het norivel op met behulp van het matje en druk lichtjes aan. Snij de rol met een vochtig mes in porties van 2 cm. 
Stap 4: Serveer de sushi met wat sojasaus.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel