Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) zei woensdag dat Sensoa signalen heeft ontvangen van een veranderende houding is ten opzichte van hormonale anticonceptie.
Volledig scherm
Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) zei woensdag dat Sensoa signalen heeft ontvangen van een veranderende houding is ten opzichte van hormonale anticonceptie. © ANP / ANP XTRA / Photo News

Vlaamse regering wil influencers inzetten voor info over anticonceptie

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) wil influencers inzetten om correcte informatie te geven over anticonceptie. Dat zei hij woensdag in het parlement na een vraag van Freya Saeys (Open Vld).

7 reacties

  • Nico Herbots

    3 maanden geleden
    Misschien dan ook inzetten op sensibiliseren van jongens? Frappant dat anno 2023 ongewenste zwangerschap blijkbaar nog altijd uitsluitend een probleem is voor de dames. We gaan degenen die twijfels hebben bij orale anticonceptie proberen te overhalen om het toch maar te slikken, ongeacht de nevenwerkingen, daar zwijgen we over. Aan de gemiddelde man moet je niet voorstellen om 15-20 jaar elke dag hormonen te slikken, die gaan dat echt niet doen. Maar wel zeggen dat vrouwen het moeten doen.
  • walter aerts

    3 maanden geleden
    Gezond verstand gebruiken meer niet ,dat is tegenwoordig ver te zoeken
  • Dominiek Catry

    3 maanden geleden
    Dat kan je maar van een vlaamse minister verwachten ......
  • PAUL WILS

    3 maanden geleden
    Te zot voor woorden.
  • Kristine Delacourt

    3 maanden geleden
    Goed initiatief.