Fatu en Najinn, de laatste twee noordelijke witte neushoorns.
Volledig scherm
Fatu en Najinn, de laatste twee noordelijke witte neushoorns. © Pairi Daiza

Wereldprimeur biedt redding van noordelijke witte neushoorn: voor het eerst succesvolle embryotransplantatie uitgevoerd

Voor het eerst zijn wetenschappers erin geslaagd om een neushoorn drachtig te krijgen door het transplanteren van een embryo. Dit gebeurde in het kader van het ‘BioRescue Project’, een consortium die de noordelijke witte neushoorn probeert te redden met behulp van in-vitrofertilisatietechnieken. Van deze ondersoort zijn er nog maar twee over in de wereld. Er zit trouwens ook een Belgisch kantje aan dit verhaal, want het is de Pairi Daiza Foundation die niet enkel dit project steunt maar er ook aan meewerkt.

5 reacties

  • Bart Verwegen

    3 maanden geleden
    De mens is de oorzaak van de huidige massale uitstervingsgolf wereldwijd, we zouden dus nog véél meer moeten doen om bedreigde soorten te redden.
  • christian denys

    3 maanden geleden
    het heeft niets met evolutie te maken de neushoorn is bijna uitgestorven door de mens die de hoorn in azie voor veel geld verkopen.wij moeten dan de soort ook proberen te redden
  • Geert Peeters

    3 maanden geleden
    De evolutie is altijd een komen en gaan van diersoorten en planten geweest, dus waarom ons druk maken over het verdwijnen van bepaalde soorten. Het mensdom moet trouwens niet denken dat zij hierop een uitzondering is.
  • Fons Heylen

    3 maanden geleden
    Eindelijk nieuws waar ik blij van wordt
  • Ives Ameel

    3 maanden geleden
    Toch een beetje goed nieuws vandaag.