Groen licht: ‘Squid game 2’ verschijnt zeker dit jaar op Netflix

Al lang geleden aangekondigd, maar later dit jaar is het echt zover. Nieuwe afleveringen van Squid game zijn klaar om gelost te worden. 

Squid game veroverde in 2021 de wereld. De negen afleveringen scoorden de pannen van het dak bij Netflix. Dat vroeg al snel om een tweede seizoen van de Zuid-Koreaanse fictiereeks. Bij hun driemaandelijks bericht met de kwartaalcijfers kondigde de streamingdienst aan dat Squid game II bijna in uitzending gaat. Al zeggen ze nog geen exacte datum.

De serie vertelt over een geheim eiland waarop kandidaten meedoen aan dodelijke spellen, met als doel die te overleven en zo een grote geldprijs te winnen. De serie werd onder meer genomineerd voor veertien Emmy’s en won er zes. Een deel van de cast keert terug. Lee Jung-jae, Lee Byung-hun, Wi Ha-jun, en Gong Yoo keren terug en we gaan ook nieuwe personages zien: Yim Si-wan, Kang Ha-neul, Park Sung-hoon, en Yang Dong-geun zijn ronkende nieuwe namen.

(Lees verder onder de foto)

De Koreaanse reeks won ook heel wat Emmy Awards.© Lee Jae-Won/AFLO

LEES OOK. Deelnemers ‘Squid game: the challenge’ dreigen Netflix voor rechter te slepen voor verwondingen

Vanwege de populariteit was er vorige herfst ook al het realityspel Squid game: the challenge, waarbij uiteraard in tegenstelling tot de serie mensen niet echt het loodje legden. De winnaar ging naar huis met ruim vier miljoen euro.

Naast Squid game 2 is ook Bridgerton 3 aangekondigd voor 2024. Netflix verwelkomde het voorbije kwartaal dertien miljoen nieuwe abonnees en dankzij het strenger zijn op het delen van wachtwoorden stegen de inkomsten uit nieuwe abonnementen flink.

LEES OOK. Winnares ‘Squid game’ heeft nog geen cent gezien: “Ik kocht al dure kleren”

(tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer