Gault&Millau geeft negen woonzorgcentra erkenning

© dji

Gault&Millau heeft woensdag negen Vlaamse woonzorgcentra een erkenning gegeven voor de kwaliteit van hun keuken en de maaltijden die er voor de bewoners worden gekookt. Het gaat om private rusthuizen en woonzorgcentra van lokale besturen die door cateringbedrijf Aramark worden bediend.

gli
Bron: BELGA

Aramark deed een beroep op het inspectieteam van Gault&Millau om de kwaliteit in haar keukens door te lichten. Niet enkel de keuken maar ook de sfeer en hulp aan tafel is in rekening gebracht. De audit werd in 2019 opgestart in vier woonzorgcentra. Na de coronacrisis werd dat uitgebreid naar negen woonzorgcentra waar aangekondigde en onaangekondigde inspecties zijn uitgevoerd.

Het auditteam omschrijft de maaltijden op deze negen locaties als “smaakvol, gevarieerd, aantrekkelijk ogend en toegankelijk”.

De negen erkende woonzorgcentra zijn Zorghotel Seniorcity i-mens in Gent, Ikaria Aunove in Sint-Maria-Oudenhove (Zottegem), Woonzorgcentrum De Vlinder in Harelbeke, Woonzorgcentrum Ceder aan de Leie in Harelbeke, Woonzorgcentrum Sint-Lucia in Turnhout, Woonzorgcentrum Sint-Felix in Herne, St Bernardus woonzorgcentrum in De Panne, Woonzorgcentrum Elckerlyc in Wevelgem en Woonzorgcentrum Zilversterre in Gent.

Aramark geeft aan dat het de erkenning wil blijven verdienen, liefst ook in andere WZC’s waar het actief is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen