BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Deze gezinnen kunnen tot 2.500 euro besparen door van energiecontract te veranderen: zo weet je of je erbij bent

2.505 euro. Zoveel kunnen sommige gezinnen vandaag op jaarbasis besparen door over te stappen van een duur energiecontract uit het verleden naar een nieuw, veel voordeliger tarief. Om makkelijker te kunnen vergelijken, wil de VREG energieleveranciers verplichten een unieke identificatiecode op elke energiefactuur te zetten. Hoe werkt het systeem juist? Hoe weet je of je contract zoveel duurder is dan het huidige aanbod? En wat moet je daarvoor doen?

21 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    3 maanden geleden
    Dat de Vreg nog over voorstellen durft te spreken. Het is net de Vreg die het energiefactuur de hoogtes injaagt. Capaciteitstarief, verhoging Fluvius, verhoging Elias, verhoging bijdrage groene stroom (dat laatste is helemaal bedenkelijk) verhoging meterkost, en ga maar door. Meermaals heb ik de vraag reeds gesteld. Waarom betalen burgers in Vlaanderen de Vreg als dezelfde burgers ook al de Greg moeten betalen? Of deze instelling is Federaal of het is Vlaams. Maar nu hebben we er 2 van hetzelfde
  • Luc August

    3 maanden geleden
    Wat een gedoe. Jullie vergeten stap 1. Zorg ervoor dat de consument elke 1ste van de maand zijn all-in energie prijs kent per kWh. Dit voor electra en gas. Dit is standaard in de ons omliggende landen. Typische Belgisch , een koterij van info waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Dus prijs per kWh (inclusief alle heffingen , btw enz…) .
  • Yvette Dekleermaeker

    3 maanden geleden
    Je moet regelmatig van contract veranderen. In het verleden een goedkoop contract en bij de verlenging plots 50 % duurder. Van leverancier gewisseld en plots kon de nieuwe prijs ook bij de dure leverancier. Zonder wissel dus bestolen. De overheid zou dit kunnen verbieden maar ja, hun kas moet gevuld worden.
  • Paul Boutsen

    3 maanden geleden
    Net mijn afrekening gekregen: 2500€ lijk me heel veel om te besparen, hooguit een paar honderd Euro. Wat vooral opviel was dat wel net geen 100€ capaciteitstarief er weer bij gefactureerd. Wat we eventueel zouden besparen, gaat deze Vlaamse regering op een andere manier weer inpikken!
  • jan De Borger

    3 maanden geleden
    Het is gewoon een manier van graaien en mensen in de zak zetten met al die verschillende contracten. Kunnen ze niet zoals bij benzine en diesel de prijs per kw afficheren , met alle taxen en belastingen inbegrepen. Bewust verwarring zaaien ja , en de overheid speelt dit spelletje mee , omdat zij met het grootste stuk van de koek gaan lopen.