Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). © Shutterstock / BELGA

Gaat er een kleine of grote hap uit loon van honderdduizenden werknemers met bedrijfswagen? Zo liggen de kaarten

Hoeveel euro’s betaalt u straks extra voor uw fossiele bedrijfswagen? Over die belastingverhoging raakt de federale regering het maar niet eens, want er sluimert één spook op de achtergrond van heel deze discussie. Dit ligt momenteel op tafel.

325 reacties

  • bob jansens

    3 maanden geleden
    echte probleem: de slechte belabberde financiële situatie van België. Anders was het probleem met die bedrijfswagens makkelijk op te lossen: voeg een extra vakje toe aan de belastingbrief ("hebt u een bedrijfswagen ter beschikking? ja of neen") mensen die neen aankruisen krijgen een extra belastingvoordeel (bv 500€ per maand extra belastingvrij).
  • Annick Aren

    3 maanden geleden
    Geen bedrijfswagens meer enkel voor diegene die het echt nodig hebben om naar klanten te gaan, de rest gewoon hoger salaris daar wordt dan belasting op betaald en dat is beter voor iedereen.
  • Pedro Vanbesien

    3 maanden geleden
    De regering haalt alles uit de kast om elektrische auto's zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Premie bij aankoop,mindere afhouding op loon, voordeliger voor de werkgever. Maar een veel duurdere auto voor een privé gebruiker. Afgedankte elect. wagens moet niemand hebben.De staat zal wel afkomen met taksen eens die wagen goed ingeburgerd is. Maar niemand die iets zegt over de snelheid van zo'n wagentje hoort ze bijna niet afkomen ,wat dan?
  • Maria Geldhof

    3 maanden geleden
    Vraag: Hoe en waarom zijn bedrijfswagens ontstaan? Door teveel belastingen op loonopslag. Niet meer interessant voor de overheid, wel voor de gebruiker die zo wat recupereert van de citroenoverheid. Dus: nu er zoveel zijn met een bedrijfswagen gaan we die nu aanpakken, zo weet de roverheid altijd de werknemer aan te pakken. ( neen ik heb geen bedrijfswagen) vraag 2:
  • Lisette Theunis

    3 maanden geleden
    E.V. net zoveel betalen als iedere andere wagen en er is wat overschot i.p.v. tekorten..