Een beeld eigen aan de jongste onderlinge duels met Union. Ontgoocheling, ditmaal bij Jan Vertonghen na de nederlaag op de openingsspeeldag tegen Union. Wat wordt het vanavond?
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld eigen aan de jongste onderlinge duels met Union. Ontgoocheling, ditmaal bij Jan Vertonghen na de nederlaag op de openingsspeeldag tegen Union. Wat wordt het vanavond? © BELGA

De emmer der vernederingen is vol: waarom het tweeluik tegen Union richtinggevend is voor Anderlecht

Quo vadis Anderlecht? Het tweeluik tegen Union is niet bepalend, maar wel richtinggevend voor de rest van het seizoen van de recordkampioen. Want op twee vragen krijgen ze vandaag en zondag een antwoord. En ook, waarom mag Anderlecht de dubbele confrontatie deze keer met meer vertrouwen tegemoet zien? “Ik hou van de challenge”, klinkt trainer Brian Riemer strijdvaardig.

11 reacties

  • Jeanine Pieters

    4 maanden geleden
    Union is DE ploeg van Brussel.
  • john dewit

    4 maanden geleden
    Dave Hosten , Anderlecht mist ook 4 basisspelers!
  • dave hosten

    4 maanden geleden
    Union komt erg verzwakt aan de aftrap in deze tweeluik.....is DE kans voor Anderlecht om eens punten te halen. Diverse spelers zijn op Afrika of Asia cup of gekwetst, geschorst. Dus waardemeter is het zeker niet, maar ik hoop toch dat Anderlecht het dit keer haalt om de spanning erin te houden in competitie. Als ze nu niet kunnen winnen, zal het nog lang duren.
  • Wim Wuytack

    4 maanden geleden
    union heeft toch iets meer grinta dan Anderlecht, ik denk dat de emmer na dit weekend zal overlopen.
  • Michel Beys

    4 maanden geleden
    Union is een goede uitgekookte tegenstander, verliezen zou zeker een klap zijn. Vooral de kans om verder te gaan tegen Brugge en Antwerp. Maar ja het blijft toch maar voetbal en winnen of verliezen ligt soms zo dicht bij elkaar dat men als fan daar toch moet mee leren te leven.