KIJK. Palestijnse man met witte vlag doodgeschoten vlak nadat hij interview geeft

In Khan Younis, een stad in het zuiden van de Gazastrook proberen enkele Palestijnse mannen tot bij hun familie te raken die er is achtergebleven. Dat terwijl Israëlische soldaten de stad proberen in te nemen. De mannen houden hun handen in de lucht en zwaaien met een witte vlag. Op die manier proberen ze aan te tonen dat ze in vrede komen en geen problemen zoeken.

  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Macron wil meer sancties tegen Iran - Al 97 journalisten gedood in Gazaoorlog

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Macron wil meer sancties tegen Iran - Al 97 journalis­ten gedood in Gazaoorlog

    Premier Alexander De Croo (Open Vld) is voor sancties tegen de Iraanse Revolutionaire Garde, dat liet hij woensdag weten voor het begin van de EU-top in Brussel. Ook de Franse president Emmanuel Macron wil meer sancties van de Europese Unie tegen Iran na de grote aanval op Israël afgelopen weekend. De VN-Veiligheidsraad stemt niet vandaag, maar vrijdag over de aanvraag van de Palestijnen om volwaardig lid te worden van de Verenigde Naties. Dat blijkt uit de agenda van het orgaan. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 17 april terug.
  2. TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch parlement steunt Netanyahu: geen Palestijnse staat zonder toestemming van Israël

    TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch parlement steunt Netanyahu: geen Palestijn­se staat zonder toestem­ming van Israël

    Tientallen Palestijnen zijn dinsdag omgekomen door Israëlische aanvallen in het zuiden en zuidoosten van Gaza, meldt het Palestijnse persbureau ‘Wafa’. Een Israëlische raketaanval in Damascus heeft daarnaast volgens Syrische staatsmedia aan zeker twee mensen het leven gekost. Ondertussen beschuldigt de Colombiaanse president Gustavo Petro Israël van het plegen van genocide op de Palestijnen in de Gazastrook, nadat zijn Braziliaanse evenknie Luiz Inacio Lula Da Silva dat eerder al deed. De Argentijnse president Javier Milei betoog recent juist dat Israël het recht heeft om zichzelf te verdedigen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 21 februari terug.