Politiezone Rivierenland

Man uit Rumst vijf keer betrapt met coke achter stuur en meermaals geflitst tegen 200 per uur

De politiezone Rivierenland heeft een hardleerse wegpiraat voor de vijfde keer in 3 maanden tijd betrapt op cocaïnegebruik achter het stuur. De man had al een rijverbod en is meermaals geflitst tegen ruim 200 kilometer per uur. Er zijn al 3 auto's van de man in beslag genomen. Zijn voertuig zal nu verbeurd verklaard worden.

"Hardleerse gevallen zoals deze man komen we gelukkig niet vaak tegen. De zakjes cocaïne lagen open en bloot in zijn auto. Hij blufte zelfs tegen agenten over zijn snelheidsovertredingen", zegt Dirk Van de Sande van politiezone Rivierenland. Agenten betrapten begin deze week een man van 40 uit Rumst die voor de 5e keer op drie maanden tijd cocaïne achter het stuur gebruikte. Bij eerdere interventies probeerde hij de politie ook te ontvluchten.

Auto afgenomen? Man huurt een nieuwe

Toen de man de afgelopen maanden tegen de lamp liep, werden in totaal al drie voertuigen in beslag genomen. De man kreeg ook een rijverbod maar lapte dat vrolijk aan zijn laars. Zo huurt de veertiger telkens een nieuw voertuig waar hij toch mee rondrijdt. Hij werd meermaals geflitst op de E19 tegen snelheden van ruim 200 kilometer per uur waar je maar 100 mag rijden.

Het parket heeft zijn voertuig opnieuw in beslag genomen, maar deze keer met het oog op de verbeurdverklaring. Alle feiten worden nu gebundeld. De man moet ook voor de politierechter verschijnen.

Meest gelezen