Premier Alexander De Croo (Open Vld) en parlementslid Kathleen Depoorter (N-VA) vanmiddag in de Kamer.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) en parlementslid Kathleen Depoorter (N-VA) vanmiddag in de Kamer. © BELGA

KIJK. N-VA zwaait met document in parlement en eist ontslag Vandenbroucke: “Minister heeft flagrant gelogen”

Oppositiepartij N-VA vindt dat minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) ontslag moet nemen. In de Kamer heeft de partij deze middag een document bovengehaald dat volgens de partij aantoont dat hij gelogen heeft tegenover het parlement. Premier Alexander De Croo (Open Vld) kreeg daarop te horen: “Als u uw eigen deontologische code respecteert, dan vraagt u aan minister Vandenbroucke om op te stappen.” De minister ontkent dat hij gelogen zou hebben.

220 reacties

  • Mario Vanderlinden

    3 maanden geleden
    Mocht Depoorter in de mist zijn gegaan, wat naar mijn dunken het geval is, gezien haar weinige kennis mbt de procedure toewijzing! De zoveelste klucht van N-VA!
  • Jan Van de Velde

    3 maanden geleden
    De regeling van de overheidsopdrachten wordt sinds jaren beheerst door Europees Gemeenschapsrecht. Ondernemingen uit alle lidstaten mogen aan de mededinging in de andere lidstaten deelnemen. Daarom werd deze opdracht ook bekendgemaakt in het in het Publicatieblad van de EG. Mededinging na onderhandelingen moet toelaten ALLE criteria (en hun orde van belang) te vinden met het doel de voordeligste offerte te kiezen. Voordeligst betekent: op ALLE criteria samen genomen en niet alleen de prijs.
  • Mieke Ponet

    3 maanden geleden
    De vraag die moet gesteld worden is waarom krijgt een Frans bedrijf de voorrang op een Belgisch bedrijf als allebei goede cijfers krijgen, in Frankrijk zou dat dus nooit gebeuren want dan steek het Frans chauvinisme de kop op en is er een grote rel in Frankrijk.
  • François De Moor

    3 maanden geleden
    De kinderen zijn terug bezig.
  • Rudy Steyleman

    3 maanden geleden
    De beschadiging operaties van N-VA zijn altijd dezelfde: eerst een klein schandaal zelf uitlokken en dan hopen dat de geviseerde politieker een comm fout maakt om zijn ontslag te eisen. Vandenbroucke is een van de enige ministers die zijn werk doet. N-VA heeft geen enkele capabele minister. Daarom proberen ze hem te pakken. Vooruit is te populair aan het worden.