Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam
Volledig scherm
Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam © Brunopress

Amsterdamse burgemeester: verkoop van cocaïne moet niet langer strafbaar zijn

Verkoop en gebruik van cocaïne en andere drugs moeten niet langer strafbaar zijn. Dat zegt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema in een interview in de Nederlandse krant ‘Het Financieele Dagblad’ (‘FD’). Volgens de burgemeester is de strijd tegen drugs “pervers en contraproductief”. Ze wil dat drugsmarkten gereguleerd worden, om het verdienmodel van “gewetenloze criminelen” onderuit te halen, zegt ze tegen ‘FD’.

23 reacties

  • yoeri bernard

    3 maanden geleden
    Ik dacht dat de De Wever Bart (Nva ) dit voorstel jaren geleden ook eens op tv had aangekondigd . Weg met drugs oorlogen en drugs criminelen ook nog eens gecontroleerd belasting in de zakken van de staat . De begroting zal rap opgelost zijn .. ,-) .
  • André Christiaens

    3 maanden geleden
    Er is toch een groot verschil tussen en dronkaard en een drug verslaafde, een dronkaard zijn probleem lost zijn eigen op maar een drukverslaafde is wel een ander probleem, daar draagt de maatschappij veel geld mee. Drinken - roken kan je mee stoppen zonder tussenkomst van dokters of andere, het zit in je boven kamer en de wil hebben om er mee te stoppen.
  • oswald billiet

    3 maanden geleden
    Coke is illegaal maar het zit verweven in de hele maatschappij tot in de hoogste regionen. En juist dààr lopen de dealers het minste risico want zij leveren ter plaatse. Alleen gaan die winsten, nooit naar de staat alhoewel ze aanzienlijk zijn, want coke wordt zeer duur per gram verkocht. Amsterdam probeert het nu anders.
  • Carin Desmet

    3 maanden geleden
    Ze inderdaad gelijk hebben en winst voor belastingen. Criminelen in drugs zal geen nut meer baden. Tenminste 1 politieker die het ziet. Nu wordt miljoenen belastinggeld verspild aan war on drugs
  • herwig hemeleers

    3 maanden geleden
    Wat denk je dat criminele organisaties doen bij deze “broodroof”? Hun activiteiten verleggen om hun inkomsten veilig te stellen (mensensmokkel, orgaanhandel, afpersing, internetfraude…..) en we beginnen weer van voor af aan. Niet vergeten dat dit multinationals zijn, die zeer flexibel en internationaal werken, met slechts 1 regel: massa’s geld ‘verdienen’ ten koste van alles en iedereen.