Kan je niet tegen het geluid van etende mensen, zoals Shania Gooris? “3 criteria bepalen of je misofonie hebt of niet”
In ‘Expeditie Gooris’ op VTMGo. huivert Shania van de luidruchtige Japanse eetcultuur, waarbij smakken en slurpen doodnormaal is. De kans dat ook jij je weleens ergert aan eetgeluiden, is vrij groot, maar als die geluiden een ontembare woede in je losmaken, is er meer aan de hand. Dan lijd je misschien aan misofonie, een psychische aandoening. Wat is dat precies? Hoe herken je het? En wat kan je eraan doen? “Soms eten mensen nooit meer met hun gezin samen na de diagnose.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Exclusief: al het smakelijke nieuws van HLN Eten elke week in je mailbox
-
PREMIUM
Is het echt gezonder om brood eerst in te vriezen en pas na het ontdooien op te eten? En wat doet het met je lichaam?
We steken brood vooral in de diepvries om het langer te bewaren, maar volgens TikTok zou dat zelfs gezonder zijn dan vers brood te eten. Klopt dat wel? Wat gebeurt er dan precies met brood als je het invriest? En op welke manier is dat dan beter voor onze gezondheid? We vroegen het aan diëtist Michaël Sels: “Er zijn twee grote lichamelijke voordelen door de veranderende zetmeelstructuur.” -
Dit zijn de verschillen tussen Spaanse en Belgische aardbeien (en het is niet alleen de prijs)
Het Belgische aardbeienseizoen staat in de startblokken. Alleen krijgt de Belgische teelt stevige concurrentie van de Spaanse aardbeien. De rode vruchten uit ons land kosten voorlopig tot wel drie keer meer dan de zuiderse exemplaren. Hoe komt dat juist? En zullen de prijzen van Belgische aardbeien zo hoog blijven? “Mogelijk zitten de eerste seizoenspromo’s er al aan te komen.” -
-
vtwonen
Met deze tips blijft je basilicumplant voortaan wél in leven
-
PREMIUM
“Zanger Ed Sheeran boekte hier ook een tafel”: dit zijn de 7 favoriete eetadressen van Qmusic-DJ Dorothee Dauwe
Dorothee Dauwe (34) ken je van de ochtendshow met Maarten Vancoillie op Qmusic. Dat ze in haar vrije tijd houdt van ‘happekes’ en apéro’s weet je als je naar de show luistert of haar volgt. Maar waar eet de foodie die het liefst? “Ik ben gek op Brussel", verklapt ze. “Het is een wereldstad met op veel plaatsen een dorpsgevoel. Ik heb mijn vaste stamcafé, maar ontdek ook graag nieuwe plekjes.” Ze tipt haar 7 favoriete eetdressen in onze hoofdstad. -
PREMIUM4
Verkoop van eetbare planten verdubbeld: “Van dit onkruid kun je een pittige pesto maken”
Na Bye Bye Gazon krijgen we nu Bye Bye Siertuin. De moderne tuin is niet alleen een lust voor het oog, maar laat zich ook smaken. Planten groot of klein, tegenwoordig moeten ze vooral eetbaar zijn, signaleren tuinaannemers. “Met onkruid uit je tuin maak je de pittigste pesto.” -
Livios
Vermenigvuldig je energie zónder er extra voor te moeten betalen: met dit toestel kan het
-
Waarom je best écht niets eet als je bloed moet laten nemen bij de dokter
-
Independer
Alarmsysteem in je woning? Vraag dan korting aan je verzekeraar
Weinig mensen die het weten, maar een alarmsysteem installeren verhoogt niet alleen je veiligheid. Je krijgt er ook korting mee op je brandverzekering. Independer.be legt uit hoe de vork in de steel zit voor zowel eigenaars als huurders. -
PREMIUM
Luc Bellings test 10 keer balletjes in tomatensaus en deelt een 0/10 en 8/10 uit: “Lekkere vleessmaak en goed gekruide saus”
Gehaktballetjes in tomatensaus is één van de lekkerste Vlaamse klassiekers. Maar welke kant-en-klare variant uit de supermarkt is een even smakelijk alternatief? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien bereidingen en buist de helft. Echt lekker gehakt en een geslaagde saus? Dat vindt hij maar bij één product: “Dit zouden ze zelfs geen balletjes in tomatensaus mogen noemen, het zouden vegetarische balletjes kunnen zijn.” -
PREMIUM
Welke drank is het gezondst bij je ontbijt? Diëtist: “Dit drinken op lege maag verhoogt je metabolisme met 30%”