Liesbeth Homans (N-VA) moet Jos D’Haese (PVDA) op de vingers tikken: “Ik ga het tegen uw moeder zeggen hé”

Tijdens een zitting in het Vlaams Parlement afgelopen woensdag, liepen de gemoederen hoog op tussen verschillende politici. Jos D’Haese ging na het stellen van zijn actuele vraag nog verder in discussie met Zuhal Demir (N-VA). En dat was niet naar de zin van Liesbeth Homans, de voorzitter van het Vlaams Parlement.

vea, svw

D’Haese onderwierp Demir woensdagnamiddag aan een actuele vraag over de heffingen op de elektriciteitsfactuur. Dat het duo niet op hun mondje gevallen is, is al langer duidelijk. De twee voerden hun discussie voort terwijl D’Haese terug naar zijn plaats wandelde. Maar daar was Liesbeth Homans, die de orde moet bewaren in het Vlaams Parlement, niet mee gediend. “Oké collega’s, straks hebben we nog een ander klein debatje, dan kan u zich nog volledig laten gaan”, riep ze de twee een halt toe.

Maar dat bleek niet voldoende om hen het zwijgen op te leggen. “Hallooo, ik dacht dat het straks vuurwerk ging geven, maar het begint nu al. Dat belooft”, riep ze daarna op een gefrustreerde toon. Toen ook dat niet voldoende was om het gekibbel te doen stoppen, sprak ze D’Haese persoonlijk aan. “Collega D’Haese. Ik ga het tegen uw moeder zeggen hé.” En met die uitspraak bracht de voorzitter het hele Parlement aan het lachen. Homans zit samen met Mie Branders (PVDA), de moeder van D’Haese, in de Antwerpse gemeenteraad en kent haar dus persoonlijk.

Moeder: “Ik zal Jos eens streng aanspreken”

Mie Branders (PVDA), de moeder van Jos D’Haese, kan wel lachen met de opmerking van parlementsvoorzitster Homans. “Ik zal Jos eens streng aanspreken”, lacht Branders. “Als hij spreektijd heeft, mag hij praten, maar daarbuiten moet hij luisteren naar de voorzitster en braaf zijn. We hebben nog zo ons best gedaan om hem op te voeden tot een beleefde jongen.”

Ook op het Schoon Verdiep in het Antwerpse stadhuis bespreken beide politici wel eens het optreden van het PVDA-parlementslid. Beiden zijn er gemeenteraadslid. “Liesbeth Homans laat dan weten dat Jos het weer had vandaag”, lacht Branders.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer