Prijzen in Belgische winkels stijgen trager, of dalen forser, dan in buurlanden

In ons land moeten we voor heel wat winkelproducten meer geld op tafel leggen dan in Duitsland en Nederland. Enkel in Frankrijk betalen de consumenten doorgaans meer. Uit nieuwe gegevens van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) blijkt dat het prijsverschil met de drie buurlanden afneemt.

Waarom is dit belangrijk?

Belgen trekken regelmatig eens de landsgrens over om bij onze buren hun boodschappen te doen. Dat komt omdat veel producten in het buitenland goedkoper zijn dan in eigen land.

In het nieuws: Het onderzoek van de BMA toont aan dat de gemiddelde verkoopprijs in de Belgische winkels in de periode 2018-2022 voor bijna alle productcategorieën minder snel is gestegen, of sneller is gedaald, dan in Duitsland, Nederland en Frankrijk.

  • Met andere woorden, de gemiddelde prijsverschillen tussen de verschillende landen zijn de laatste jaren over het algemeen geëvolueerd in het voordeel van de Belgische consumenten.
    • De categorie warme dranken vormt een uitzondering. Daa
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer